Οικονομία

Δώρο Πάσχα - ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ξεκίνησε η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Οι πληρωμές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή, 16 Απριλίου. Αναλυτικά αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες καταβολές:

80 εκατ. ευρώ σε 370.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Μάλιστα, από το ποσό αυτό, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν σε δώρα Πάσχα και προκαταβολές ανεργίας.

40 εκατ. ευρώ σε 32.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

14 εκατ. ευρώ αφορούν σε 31.000 δικαιούχους που συμμετέχουν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

500.000. ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Τι δώρο Πάσχα δικαιούνται οι άνεργοι

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Πάσχα για όσους είναι σε αναστολή

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα σε δύο δόσεις, μερικό ή ολόκληρο για το χρονικό διάστημα, από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η μία δόση σύμφωνα με τα 534 ευρώ, δηλαδή την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για όσες μέρες ήταν σε αναστολή εργασίας και την άλλη δόση με βάση τον μισθό τους, για όσο διάστημα εργάστηκαν.

Αυτό σημαίνει πως το ποσό του δώρου θα είναι μειωμένο για όσους βρίσκονται σε αναστολή για περισσότερες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ