Οικονομία

Κ.Χατζηδάκης: «Θα διεκπεραιωθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις»

Τη διαβεβαίωση ότι η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και τη διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης δεν πρόκειται να εμποδίσει τους ασφαλισμένους από το να πάρουν την κανονική σύνταξή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης.


Όπως είπε, μέχρι χθες, είχαν υποβληθεί 37.000 αιτήσεις, ενώ από χθες παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κινητικότητα.

Αναφορικά με την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι χορηγείται μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, με στόχο την έκδοση περισσότερων συντάξεων, γίνονται προσλήψεις είτε μόνιμων είτε με συμβάσεις έργου, εφοδιάζεται ο ΕΦΚΑ με 1.700 κομπιούτερ και θα αξιοποιηθούν ιδιώτες πιστοποιημένοι επαγγελματίες δικηγόροι και λογιστές, για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...