εστιάτορες στο Μαξίμου
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Λουκέτο για 6 στις 10 επιχειρήσεις - Οι εστιάτορες παραδίδουν τα κλειδιά

Τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους παραδίδουν σήμερα οι επιχειρηματίες της εστίασης στην κυβέρνηση σε μία παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Οι εστιάτορες έριξαν συμβολικά τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους μέσα σε ένα κουτί για να τα παραδώσουν αργότερα στο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας των επιχειρήσεων εστίασης και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι ο κλάδος της εστίασης είναι σε απόγνωση και σε όλο το διάστημα πριν και από το τελευταίο lockdown οι δείκτες των ερευνών που έκανε για ΣΕΒΕ έδειχναν ότι τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις εστίασης θα κλείσουν.

Μιλώντας στο CNN Greece, όμως, σήμερα είπε ότι με βάση μία διαρκή νέα έρευνα, αυτό το νούμερο έχει αυξηθεί σε έξι στις 10 επιχειρήσεις -γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο.

https://youtu.be/DtnGxrYTDlg

Τονίζει, επιπλέον, ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης πολύ πιο διευρυμένα από αυτά τα οποία διατίθεται να πάρει κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων κούρεμα χρεών, πάγωμα οφειλών, στήριξη της εργασίας και όχι επιδόματα ανεργίας.

Μίλησε δε, για επιδότηση των επιχειρήσεων και όχι δάνεια και οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για έξι μήνες.

Τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα χρήματα τα οποία προβλέπονται στο τελευταίο προϋπολογισμό για τον κορωνοϊό είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με αυτά τα οποία δόθηκαν το 2020, γεγονός που δείχνει ότι προς το παρόν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι διαθέσιμοι πόροι για να στηριχθεί οικονομία.

https://youtu.be/jbzp1kXnbBY

 

GALLERY

εστιάτορες στο Μαξίμου
εστιάτορες στο Μαξίμου
εστιάτορες στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ