Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανός Οικονομολόγος: «Η Μεγάλη Επαναφορά θα προκαλέσει συντριβή χειρότερη από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης»

Το Great Reset (μτφρ Μεγάλη Επαναφορά) είναι πραγματικό, συμβαίνει τώρα και θα οδηγήσει σε καταστροφή χειρότερη - «πολύ, πολύ χειρότερη» - από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, προειδοποίησε ένας Γερμανός οικονομολόγος.

Ο Δρ Antony Mueller, καθηγητής Οικονομικών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Sergipe στη Βραζιλία, λέει ότι η «πανδημία» χρησιμοποιείται ως κάλυψη από την παγκοσμιοποιημένη ελίτ για να καταστρέψει τις μικρές επιχειρήσεις και να επιταχύνει μια νέα παγκόσμια τάξη βασισμένη στην «εμπειροκρατία, την πράσινη θρησκεία του κλίματος και την βάναυση ερήμωση».

Αυτή η παγκοσμιοποιημένη ελίτ - εμπνευσμένη από την εκστρατεία «Build Back Better» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για μια «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» και από την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών, σκοτώνει την Main Street, μαζί με χιλιάδες θέσεις εργασίας, διατηρώντας οικονομίες σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο σε σχεδόν μόνιμο “κλείδωμα”.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν παρατηρήσει ακόμα, διότι προς το παρόν οι κυβερνήσεις μπορούν να τους προσφέρουν επιδοτήσεις και πληρωμές πρόνοιας. Αλλά το ερώτημα είναι: «Για πόσο καιρό;» Γνωρίζουμε ότι αυτά τα χρήματα σύντομα θα τελειώσουν. Στη συνέχεια θα δείτε τεράστια ανεργία σε όλη την Ευρώπη καθώς μια χώρα καταρρέει μετά την άλλη»

Η επερχόμενη οικονομική κρίση θα είναι χειρότερη από ό, τι έχει δει ο κόσμος στο παρελθόν, διότι όλες οι χώρες του Δυτικού κόσμου θα εξαθλιωθούν ταυτόχρονα και δεν θα μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη.

«Βλέπουμε την καταστροφή της οικονομίας σε όλες τις δυτικές χώρες - από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τη Δυτική Ευρώπη. Το 2020 ήταν μια μεγάλη καταστροφή στη δημιουργία. Δεν είναι μόνο εδώ, αλλά θα είναι χειρότερο - πολύ, πολύ χειρότερο - από την Βαϊμάρη.»

Υπενθυμίζεται πως ήταν η παρακμή της Γερμανικής Δημοκρατίας της Βαϊμάρης - περίοδος υψηλής ανεργίας, στέρησης και υπερπληθωρισμού - που οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ.

«Στη Βαϊμάρη είχαμε ακόμη μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ήταν θρησκευόμενοι - κάτι που τους έδινε μια αίσθηση κοινότητας και αμοιβαίας βοήθειας. Είχαν επίσης ισχυρές οικογένειες. Τώρα από την Ισπανία έως την Ιρλανδία, έχετε μόνο νοικοκυριά, κάτι που θα το κάνει πολύ πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να επιβιώσουν.»

Σημειώνει δε πως όλες οι μικρές επιχειρήσεις εξαφανίζονται μεθοδικά και σκόπιμα από το κυβερνητικό σύστημα.

«Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι η Αργεντινή είχε οικονομικές καταστροφές. Αλλά στεκόταν πάντα στα πόδια της, επειδή υπήρχαν πάντα μικρές επιχειρήσεις όπου θα μπορούσατε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας, να πάτε στο κρεοπωλείο για κρέας, τα μπαρ και οι καφετέριες έμειναν ανοιχτές. Σε αυτή τη νέα συντριβή, τα μπαρ και οι καφετέριες θα είναι όλα κλειστά.»

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ιό, λέει ο καθηγητής Mueller, και όλα έχουν να κάνουν με την κυβερνητική πολιτική: «Η πραγματική πανδημία θα είναι το αποτέλεσμα του κλειδώματος».

«Είχαμε μια προ-γεύση το 2008. Θυμάστε τις φωτογραφίες των ανθρώπων που περιμένουν να αντλήσουν τα χρήματά τους από την τράπεζα; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί επειδή θα έχετε κατάρρευση της πίστωσης… Θα έλθει η ανεργία. Η κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα. Θα είναι ο μεγάλος πληθωρισμός ή μια σημαντική συρρίκνωση. Δεν το έκανε αυτό ο ιός. Ήταν το κλείδωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το καταλάβουν επειδή η διάσταση εκρήγνυται σε σχέση με οτιδήποτε έχουμε συνηθίσει. Η ιστορία έχει πολλά παραδείγματα όπου αναρωτιόμαστε «Πώς θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό;»...Αλλά το έκαναν. Δεν πρέπει να έχει κανείς χρήματα. Οι άνθρωποι λένε: «Ω έχω σύνταξη». Αλλά η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τη σύνταξή σας. «Ω έχω κάποιες αποταμιεύσεις.» Αλλά δεν θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας ταμιευτηρίου».

Ενώ ο Mueller λέει ότι η πρόγνωση είναι ζοφερή, το καταστροφικό σενάριό του μπορεί να μην υλοποιηθεί εάν οι δυτικές οικονομίες δουν το πραγματικό νόημα.

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί. Δεν κάνω προφητείες. Βλέπω μόνο τις συνέπειες του τι συμβαίνει τώρα με κλειδώματα, πώς φαίνεται το μέλλον»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ