Οικονομία

Μεγαλοεπιχειρηματίας: «Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καταστροφικό σοσιαλισμό»


Οι παγκόσμιοι ηγέτες χρησιμοποιούν την πανδημία του κορονοϊού για να επαναρρυθμίσουν την παγκόσμια οικονομία και να εγκαταλείψουν τον καπιταλισμό και να στραφούν στον... σοσιαλισμό. Στις ΗΠΑ, επιχειρηματικοί ηγέτες και πολιτικοί διαφωνούν για ένα σοσιαλιστικό σύστημα υπό την προεδρία του Μπάιντεν.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Whole Foods John Mackey μίλησε πρόσφατα με τον πρόεδρο του America Enterprise Institute, Robert Doar για το τι θα σήμαινε ο σοσιαλισμός για τη χώρα. Ο Mackey το ονόμασε "αποτυχημένο σύστημα που" φτωχαίνει τα πάντα ", σύμφωνα με το Just The News.

Αναφερόμενος στην κριτική για τα «οικονομικά χαμηλά εισοδήματα», ο Μάκεϊ είπε ότι ο σοσιαλισμός σημαίνει «ανατροπή της φτώχειας». "Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ορισμένες από τις προοδευτικές γνώσεις είναι σημαντικές και δεν πρέπει να εξαφανιστούν, αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τον καπιταλισμό και να τον αντικαταστήσουμε με σοσιαλισμό, αυτό θα είναι καταστροφή", είπε. «Ο σοσιαλισμός έχει δοκιμαστεί 42 φορές τα τελευταία 100 χρόνια, με 42 αποτυχίες, δεν λειτουργεί, είναι λάθος τρόπος. Πρέπει να διατηρήσουμε τον καπιταλισμό, θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε συνειδητό καπιταλισμό».

Ο Mackey είπε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει τη συζήτηση για τον καπιταλισμό έναντι του σοσιαλισμού είναι ότι τα κίνητρα των επιχειρήσεων και των εταιρειών συχνά παρερμηνεύονται από την εργατική τάξη. "Θα επιτεθεί κανείς στα κίνητρά μας, επειδή τα κίνητρά μας θεωρούνται κάπως ακάθαρτα. Ναι, φυσικά, η επιχείρηση πρέπει να βγάλει χρήματα. Εάν μια επιχείρηση δεν βγάζει χρήματα, θα αποτύχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτοσκοπός είναι να κερδίσει χρήματα. " Είπε ότι η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να μεταφέρει τα οφέλη του καπιταλισμού στα μέσα διαβίωσης των Αμερικανών, διαφορετικά, η εφαρμογή του σοσιαλισμού θα σημαίνει μια πορεία προς τη φτώχεια για όλους.

"

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ