Φάνης Σπανός
Οικονομία

Αρχίζουν τα έργα του φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα ύψους 21 εκατ. ευρώ

Το φυσικό αέριο έρχεται σύντομα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μετά την υπογραφή των τευχών δημοπράτησης για τους πρώτους διαγωνισμούς από τη Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο με περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, που ο σχεδιασμός του ξεκίνησε το 2015 από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κώστα Μπακογιάννη, με στόχο το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές των μεγάλων αστικών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 21 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και προβλέπει αρχικά την κατασκευή 328 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και αρχικά τουλάχιστον 14.500 συνδέσεις έως το 2024. Τα έργα κατασκευής των δικτύων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021. 

Ειδικότερα, οι διεθνείς ανοικτοί διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για την επιλογή αναδόχων στις πόλεις Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα θα δημοσιευθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου, ενώ θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση των έργων στη Λιβαδειά, το Καρπενήσι και την Άμφισσα. Παράλληλα, η ΔΕΔΑ θα προχωρήσει στην επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. 

«Η έλευση του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις  της Στερεάς Ελλάδας είναι ένας από τους μεγάλους, στρατηγικούς στόχους, που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...