πετρέλαιο για καλοριφέρ
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης : Πότε θα καταβληθεί και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να χορηγήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2020 για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Οικονομική στήριξη αναμένεται για τα ευάλωτα νοικουριά μέσω του επιδόματος θέρμανσης που σχεδιάζεται να χορηγηθεί για την χειμερινή περίοδο 2020-2021 και θα είναι συνολικού ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, το επίδομα αποφασίστηκε να καταβληθεί νωρίτερα προκειμένου να δοθεί μια πρόσθετη στήριξη. Παράλληλα, θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να γίνει έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων τα οποία θα έχουν συμπληρωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρουν οι ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ. Σημειώνεται ότι το επίδομα λαμβάνει προσαύξηση κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Ωστόσο, το συνολικό ποσό δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ. Τέλος, το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ποσό του επιδόματος ξεκινά από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ.

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

  • Ζώνη Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.
  • Ζώνη Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.
  • Ζώνη Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.
  • Ζώνη Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...