Οικονομία

Εύβοια: Από σήμερα το επίδομα στους πληγέντες από την κακοκαιρία "Θάλεια"

Τα πρώτα χρήματα για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς στην Εύβοια θα μπουν σήμερα στα ταμεία των δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων-Μεσσαπίων. Θα δοθούν 600 ευρώ στους δικαιούχους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για προσαυξήσεις σε ειδικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, η πρώτη αποζημίωση αφορά ζημιές σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες.

«Όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου και προήδρευσε συνεδρίασης.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την ημέρα που θα μου πείτε ότι έχει τελειώσει η καταγραφή των σπιτιών που καταστράφηκαν και οι επιτροπές εισηγούνται την αποζημίωση για τις οικοσκευές, την επόμενη ημέρα το πρωί τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία των δήμων σας, για να πληρώσετε αμέσως τους ανθρώπους που υπέστησαν καταστροφές», υπογράμμισε. 

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επισήμανε ότι «κεντρικό Κράτος, Περιφέρεια, Δήμοι δουλεύουμε για να μαζέψουμε τις πληγές μας και σε επίπεδο δημοσίων υποδομών, όπου γίνεται μία ταχύτατη αποακατάσταση σε ένα τεράστιο πρόβλημα και στο επίπεδο των περιουσιών των ανθρώπων».

Η δημάρχος Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα, δήλωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν στους δικαιούχους το επίδομα 600 ευρώ, «ένα επίδομα που από την επαφή μου με τον κόσμο, μπορεί αν μην τους λύνει τα προβλήματα σε καμία περίπτωση, αλλά τους δίνει μία σημαντική βοήθεια άμεση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...