Οικονομία

Καλπάζει η ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο - Έρχεται "μαύρο" φθινόπωρο

Η κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού αποτυπώνεται στα ποσοστά ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο όπου καταγράφηκε σχετικό αρνητικό ρεκόρ.

Οπως αναφέρει το stonisi.gr, τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, τη δραματική εικόνα της αγοράς εργασίας στο βόρειο Αιγαίο, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο του καλοκαιριού προμηνύοντας ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του ΟΑΕΔ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, τον Ιούνιο του 2020 όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σημειώθηκε ρεκόρ εγγεγραμμένων ανέργων στον Οργανισμό τουλάχιστον από το 2010 που είναι αναρτημένα τα στοιχεία, αγγίζοντας τους 17.348 ανέργους. Η αύξηση δε σε ποσοστό που παρουσιάζει η ανεργία σε σύγκριση με πέρσι είναι 30% πάνω καθώς τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 13.315 καταγεγραμμένους ανέργους.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στα πανελλαδικά στοιχεία της καταγεγραμμένης ανεργίας για τον Ιούνιο του 2020 καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό άγγιζαν τους 1.126.173, για τον συγκεκριμένο μήνα.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Ιούνιο του 2013, τη χειρότερη χρονιά της μνημονιακής περιόδου, με την ανεργία στο 28%, ήταν 1.023.250, πολύ λιγότεροι από τον φετινό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ