Οικονομία

Άνοιξε ο δρόμος για μια μεγάλη επένδυση στο νησί της Λευκάδας

Ο φάκελλος της επένδυσης εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών.

Άνοιξε ο δρόμος για μια μεγάλη επένδυση στο νησί της Λευκάδας. Η κατασκευή Μαρίνας στο Βλυχό Λευκάδας εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track.

O φάκελλος της επένδυσης εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, με τον Βουλευτή Λευκάδας κ.Θανάση Καββαδά να εκφράζει την πλήρη και απόλυτη ικανοποίηση του, αφού όλο αυτό το διάστημα έδωσε μια πραγματική μάχη για να ενταχθεί η κατασκευή της μαρίνας στην κατηγορία των στρατηγικών επενδύσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μεγάλη νίκη για τη Λευκάδα που ανοίγει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές» χαρακτήρισε την εξέλιξη ο κ.Καββαδάς. Πρόκειται για ένα μια επένδυση που αντιστοιχεί σε έργα 70 εκ.ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν 800 θέσεις ελλιμενισμού, ξενοδοχεία, υποδομές εστίασης , αναψυχής και περιπάτου. Απομένουν η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, οι προβλεπόμενες μελέτες και αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια θα επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις.

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη Λευκάδα και αναμένεται να την μετατρέψει σε κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού στο Ιόνιο. Παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ η λειτουργία της θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία αφού σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία για κάθε ένα ευρώ που καταγράφεται ως έσοδο σε μια Μαρίνα, προκύπτουν πενταπλάσια έσοδα, σε έμμεση μορφή, για άλλες δραστηριότητες στην τοπική οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας