καφετέρια
Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ: Πόσο θα στοιχίζει το φρέντο και τα εισιτήρια στα ΜΜΜ

Μείωση του ΦΠΑ ανακοίνωσε χθες στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από 1η Ιουνίου και εξειδίκευσαν μετά σε συνέντευξη τύπου 4 υπουργοί της κυβέρνησης.

Η ρύθμιση αυτή καλύπτει μεταφορές επιβατών με τρένο, με μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, με αεροπλάνο, με πλοίο αλλά και με συνδυαστικές μεταφορές.

Ο ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά μειώνεται από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020, ενώ ο ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα μειώνεται από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10 για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020.

Τέλος ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων «πέφτει» από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020.

Τόσο θα κοστίζει ένας καφές ή ένα εισιτήριο στον κινηματογράφο

κινηματογράφος

Σχετικά με τον καφέ από 1η Ιουνίου θα πρέπει να πληρώνουμε λιγότερο κατά τουλάχιστον 9% σε σχέση με όσα δίναμε σήμερα. Δηλαδή περίπου 0,20 με 0,10 ευρώ.

Αν δηλαδή ένας καφέ κοστίζει το 1,30 τότε η νέα τιμή θα είναι 1,20 ευρώ ενώ σε άλλα μαγαζιά που ο καφές κοστίζει 2,50 ευρώ, τότε ο πελάτης θα πληρώνει 2,30.

Η μείωση που θα δουν στα εισιτήρια των σινεμά οι πολίτες θα είναι της τάξης των 0,50 ευρώ. Αν δηλαδή ένα εισιτήριο στο σινεμά που προ κορονοϊού κόστιζε 7 ευρώ, τώρα η τιμή του θα είναι 6,5 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισιτήρια στις συγκοινωνίες

Μειωμένος θα είναι ο ΦΠΑ και στα μεταφορικά μέσα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ένα εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών κοστίζει 1,40 ευρώ και επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%. Με τη μετάταξη σε ΦΠΑ 13%, η τιμή του θα πρέπει να πέσει στα 1,28 ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος που χρησιμοποιεί π.χ. το μετρό για 25 ημέρες το μήνα, γλιτώνει συνολικά 6 ευρώ για τη διαδρομή σπίτι- εργασία.

Αναλυτικά η λίστα των προϊόντων που θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ (13% αντί για 24%) :

1. Σερβιριζόμενα ροφήματα

2. Αναψυκτικά

3. Πορτοκαλάδες και γκαζόζες

4. Ροφήματα σοκαλάτας, τσάγια και χαμομήλια

5. Εισιτήρια αστικών γραμμών (μετρό, λεωφορεία κλπ)

6. Εισιτήρια υπεραστικών γραμμών

7. Αεροπορικά εισιτήρια

8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

9. Εισιτήρια στα σινεμά

10. Πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...