Οικονομια
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Στουρνάρας: "Αν δεν βρούμε κοινή δράση με την Ευρώπη οδηγούμαστε σε οικονομική ύφεση"

Την ανάγκη για έναν κοινό τρόπο δράσης και αλληλεγγύη στην Ευρώπη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, προκρίνοντας την έκδοση κοινών ομολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitun (FAZ) και σε ό,τι αφορά τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, ο ίδιος τονίζει: «Η Ελλάδα είναι μια μικρή ανοιχτή οικονομία. Για τον λόγο αυτόν, οι κίνδυνοι που προέρχονται από το εξωτερικό και επηρεάζουν τη χώρα είναι μεγάλης σημασίας».

«Χρειαζόμαστε έναν κοινό τρόπο δράσης και αλληλεγγύη» τονίζει ακόμη και προσθέτει: «Στην πανδημία τίθενται ζητήματα ηθικής, αλλά και θέματα που αφορούν το δημόσιο χρέος. Κράτη-μέλη με υψηλό δημόσιο χρέος και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε μόνα τους».

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να προκύψει «μια νέα κρίση χρέους με απρόβλεπτες συνέπειες εάν δεν υπάρξουν κοινές δράσεις και μια ορισμένη αμοιβαιοποίηση των οικονομικών βαρών».

Και σημειώνει: «Η έκδοση κοινών ομολόγων είναι μια κοινή πράξη για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού που είναι ο κορoνοϊός. Και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί όλη η ενέργεια των ευρωπαϊκών θεσμών – της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ