Οικονομία

Κορωνοϊός: Από Δευτέρα οι τράπεζες επανεκδίδουν την «Κάρτα Αγρότη»

Το πρόβλημα επιλύθηκε έπειτα από συμφωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών

Κανονικά θα μπορούν από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου να προμηθεύονται την Κάρτα Αγρότη από τις τράπεζες οι ενδιαφερόμενοι αγρότες καθώς οι όποιες τεχνικές δυσκολίες δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) έχουν πλέον ξεπεραστεί όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την απόφαση να σταματήσει προσωρινά η λειτουργία του ΟΣΔΕ, απόφαση η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το πρόβλημα επιλύθηκε έπειτα από συμφωνία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών και οι επανεκδόσεις γίνονται με βάση τα στοιχεία ΟΣΔΕ που είχαν υποβληθεί το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση ανακοίνωση του υπουργείου από τις 17 Μαρτίου, το ΟΣΔΕ ανεστάλη για 15 ημέρες και αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία στις αρχές Απριλίου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...