Οικονομία

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέα μέτρα δογματικής λιτότητας και διαρκές Μνημόνιο

«Ποιον κοροϊδεύετε; Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει; Δεν αντέχει άλλα ψέματα ο ελληνικός λαός...»

Για «τεχνητό success story» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστηρίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για μια συμφωνία που φέρνει νέα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα και μονιμοποιεί τη μνημονιακή επιτροπεία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμπαίζει την αντιπολίτευση και την κοινωνία καθώς την ώρα που συμφώνησε σε παράταση των υψηλών πλεονασμάτων του 3,5% και άρα στην ΛΗΨΗ νέων μέτρων, ζητά από τα υπόλοιπα κόμματα να «δεσμευτούν» για απόρριψη κάθε σκέψης επιπρόσθετων μέτρων λιτότητας.

«Προς τι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί σας για την απόφαση του Eurogroup; Νομίζετε ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το τεχνητό success story του κ. Τσίπρα; Η κυβέρνηση πέτυχε το χειρότερο μίγμα μεταξύ θέσεων ΔΝΤ και Σόιμπλε ή καλύτερα μεταξύ των "δύο ελεφάντων" σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, όπως αποκάλυψε ο κ. Σόιμπλε. Η ελληνική κυβέρνηση όμως αποδείχθηκε χειρότερη και από "τα ποντίκια που τουλάχιστον τα σέβονται και τα φοβούνται οι ελέφαντες"» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό για να προσθέσει «Ζητάει ο Πρωθυπουργός από τα κόμματα να δεσμευθούν για «απόρριψη κάθε σκέψης για επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά την λήξη του προγράμματος»; Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! Συμφωνήσατε ως κυβέρνηση σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που σημαίνει νέα μέτρα δογματικής λιτότητας και διαρκές μνημόνιο και ζητάτε την ίδια στιγμή από εμάς να τα απορρίψουμε, όπως όμως το έχουμε ήδη κάνει. Ποιον κοροϊδεύετε; Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει; Δεν αντέχει άλλα ψέματα ο ελληνικός λαός.

Οι δανειστές βεβαίως και έχουν παράλογες απαιτήσεις όπως στα εργασιακά και στον στόχο του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Αποκρούστε επιτέλους αποτελεσματικά αυτές τις εμμονές και αφήστε τα επικοινωνιακά τερτίπια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ