Ρωσία

Νέα επίθεση Πριγκόζιν στην Ρωσία: Να γίνει έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Ο πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι έχει ζητήσει από εισαγγελείς να διερευνήσουν τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα έστειλα επιστολές στην Ανακριτική Επιτροπή και στο γραφείο του εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζητώντας τους να ελέγξουν το γεγονός της διάπραξης εγκλημάτων κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) από πληθώρα υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

«Οι επιστολές αυτές δεν θα δημοσιευθούν λόγω του γεγονότος ότι οι ανακριτικές αρχές θα ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό» πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πριγκόζιν, που είναι ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ», έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι υπονομεύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

To παλαιότερο ξέσπασμα

Ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner είχε κατηγορήσει και πριν από λίγο διάστημα τους στρατιώτες του τακτικού στρατού της Ρωσίας ότι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ κι ότι το ρωσικό κράτος είναι ανίκανο να υπερασπισθεί τη Ρωσία.

«Σήμερα, η μία από τις μονάδες του υπουργείου Αμυνας εγκατέλειψε μία από τις πτέρυγες του μετώπου. Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, το έβαλαν στα πόδια», είχε καταγγείλει ο Πριγκόζιν, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

«Γιατί το Κράτος δεν καταφέρνει να υπερασπισθεί την χώρα;», είχε δε αναρωτηθεί σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...