Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

"Αστειάκια" Ζαχάροβα για τις ποινικές διώξεις Τραμπ!

Το έναυσμα υπήρξε η δήλωση του Τζον Κίρμπι ότι όλοι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Ρωσία πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.


Η Μόσχα, δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα επιχείρησε να περιπαίξει την Ουάσινγκτον για την ποινική δίωξη στον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.  Αφορμή, η δήλωση του αξιωματούχου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ότι όλοι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Ρωσία πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του αμερικανού ανταποκριτή της εφημερίδας «Wall Street Journal» στη Μόσχα Εβαν Γκέρσκοβιτς.

«Ο Τζον Κίρμπι,  ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έκανε μια ακόμη δήλωση ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς μπορεί να κινδυνέψουν με φυλάκιση. Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση» ανέφερε δηκτικά η Μαρία Ζαχάροβα. 

«Εσωτερικό θέμα» 

Η ποινική δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα «εσωτερικό» θέμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι ένα θέμα που θα σχολιάσει η Ρωσία, είχε πάντως αρκεστεί να δηλώσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια τακτικής επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα για κανένα από τα σχόλιά μας. Πρόκειται για εσωτερικές αμερικανικές διαδικασίες που δεν θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε με κανέναν τρόπο», είπε ο Πεσκόφ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει υποστηρίξει τον Τραμπ για να επανεκλεγεί μέσω των κοινωνικών δικτύων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...