Ρωσία

Οι Ρώσοι «βρήκαν» τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή πυραύλων και τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3

Η Ρωσία "στα χαρτιά" διαθέτει έναν τεράστιο δημογραφικό πόρο, αλλά στην πραγματικότητα "δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα"

Σύμφωνα με το en.defence-ua.com, Οι «προπαγανδιστές του Κρεμλίνου» ισχυρίζονται ότι η διοίκηση της περιοχής Kurgan της Ρωσικής Ομοσπονδίας αύξησε κατά 30% την κρατική παραγγελία για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου θα εκπαιδεύεται προσωπικό για τις τοπικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται να γίνει σχεδόν συνεχής η "παραγωγική πρακτική" στα εργοστάσια αυτά για τους φοιτητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και θα "προσελκύονται" πρώτα απ' όλα με υψηλό μισθό για την περιοχή στο επίπεδο των 70 χιλιάδων ρουβλίων (που σήμερα ισοδυναμεί με 900 δολάρια) το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή Kurgan συγκεντρώνονται τρεις επιχειρήσεις σημαντικές για το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Η σημαντικότερη είναι η "Kurganmashzavod", η οποία κατασκευάζει οχήματα μάχης πεζικού BMP-3, BMD-4M και άλλα ελαφρά ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα για τον ρωσικό στρατό.

Επιπλέον, εκεί εδρεύει η εταιρεία "Kurganpribor", η οποία κατασκευάζει αντιαεροπορικούς, αντιαρματικούς και αέρος-αέρος πυραύλους, καθώς και η "Technokeramika", η οποία κατασκευάζει επίσης στοιχεία απαραίτητα για τη στρατιωτική παραγωγή της ρωσικής ομοσπονδίας. Συνολικά, οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν 1.700 εργαζόμενους. Σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των εργαζομένων κατά άλλα 1.500 άτομα, εκ των οποίων τα 1.200 "προορίζονται" ειδικά για φοιτητές.


Εκτός όμως από τους φοιτητές, η "Kurganmashzavod" και άλλες επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος στην περιοχή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν και κρατούμενους. Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη δημιουργηθεί κατάλληλα "τμήματα παραγωγής" στα εν λόγω εργοστάσια. Φαίνεται ότι η πρακτική της προσέλκυσης ενός τέτοιου "εξειδικευμένου δυναμικού" για να εργαστεί στην "Uralvagonzavod" στο Κρεμλίνο αναγνωρίστηκε ως "επιτυχημένη" και αποφασίστηκε να "επεκταθεί".

Πίσω στο 2021, η ρωσική κυβέρνηση υιοθέτησε την "Αντίληψη για την ανάπτυξη του σωφρονιστικού συστήματος έως το 2030", όπου επιτρεπόταν η ευρύτερη χρήση των κρατουμένων σε "πολιτικούς" τομείς της οικονομίας, όπως η γεωργία ή η ξυλουργία. Και για να μπορέσει αυτό το "ειδικό απόσπασμα" να προσελκύσει επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, η κυβέρνηση της ρωσικής ομοσπονδίας απλώς υιοθέτησε την απαραίτητη τροποποίηση του σχετικού ψηφίσματος.

Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω προέκυψαν επειδή το Κρεμλίνο θέλει να αυξήσει την παραγωγή όπλων στις επιχειρήσεις του, αλλά δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό δυναμικό γι' αυτό. Οι Ρώσοι κατάφεραν να στείλουν ένα σημαντικό μέρος του χαμηλής ειδίκευσης προσωπικού των εργοστασίων τους στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά δεν υπήρχε κανείς να το αντικαταστήσει. Διότι ακόμη και παρά την πτώση του βιοτικού επιπέδου, δεν υπάρχουν Ρώσοι πρόθυμοι να εργαστούν στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Γι' αυτό η ρωσική ομοσπονδία αναγκάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα. Η αιτία είναι ότι η Ρωσία διαθέτει "στα χαρτιά" απεριόριστο προσωπικό, αλλά στην πράξη δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί αποτελεσματικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...