Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν θέλει ενεργειακό πιόνι του την Τουρκία: Να οικοδομήσουμε έναν μεγάλο κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη-Τι απαντάει η Άγκυρα (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Πρώτη απάντηση από την Τουρκία στην προσφορά περί του κέντρου φυσικού αερίου της Ρωσίας

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez δήλωσε: «Το κέντρο φυσικού αερίου είναι τεχνικά δυνατό. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τις δηλώσεις Πούτιν για αποστολές φυσικού αερίου από εναλλακτικές διαδρομές. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό», είπε.

 

Αρχικό κείμενο 

Πρόταση τουρκικού ενδιαφέροντος έπεσε στο τραπέζι από τον Πούτιν. "Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν μεγάλο κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη" τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στο συνέδριο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. «Όποιος θέλει να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ του Nord Stream», είπε ο Πούτιν.

Κατόπιν τόνισε πως «η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει ενέργεια στην Ευρώπη ακόμη και τον χειμώνα, η μπάλα είναι στο γήπεδο της». «Πίσω από το σαμποτάζ στο Nord Stream υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να κόψουν τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης», είπε ακόμη ο Πούτιν. 

«Καμία παρέμβαση στις αγορές πετρελαίου, καμία χρήση αποθεμάτων δεν μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα», είπε ο Πούτιν και σε εκείνο το σημείο ανέφερε: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία για την Ευρώπη». 

"Η Ρωσία βοήθησε την Ευρώπη με περαιτέρω ενεργειακές προμήθειες. Προμηθεύουμε όλη την ενέργεια βάσει των συμφωνημένων όγκων", υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η αγορά spot θα οδηγήσει σε απώλειες 300 δισ. ευρώ για την Ευρώπη. "Η Ευρώπη θα αρπάξει το φυσικό αέριο από την αγορά, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πληρώσουν τις υψηλότερες τιμές".

"Οι απλοί Ευρωπαίοι πολίτες υποφέρουν από τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι υψηλές τιμές σκοτώνουν τις τοπικές επιχειρήσεις", υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...