Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Το Πάσχα του Πούτιν: Μηνύματα πίστης και μεγαλόσταυροι στην εκκλησία (Βίντεο)

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους που γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού το Πάσχα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Αυτή η μεγάλη γιορτή ενώνει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, όλους τους πολίτες της Ρψωσίας που γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού, γύρω από υψηλά ηθικά ιδανικά και αξίες, ξυπνά στους ανθρώπους τα πιο φωτεινά συναισθήματα, πίστη στον θρίαμβο της ζωής, της καλοσύνης και της δικαιοσύνης», αναφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε το δημιουργικό έργο της Ρωσικής Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων για τη διατήρηση των πλουσιότερων ιστορικών, πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων της Ρωσίας, την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο , οι κοινωνικές δραστηριότητες των χριστιανικών θρησκευτικών οργανώσεων και η επιθυμία τους να βοηθήσουν όσους χρειάζονται υποστήριξη αξίζουν την πιο ειλικρινή αναγνώριση.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συγχαίροντας τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο για το Πάσχα, σημείωσε ότι η Εκκλησία αναπτύσσει γόνιμη συνεργασία με το κράτος, φροντίζοντας για την ενίσχυση της αρμονίας μεταξύ των ανθρώπων .
"Κατά τις ημέρες των εορτασμών του Πάσχα, οι καρδιές των πιστών γεμίζουν με ιδιαίτερη χαρά, ειλικρινή αγάπη για τους πλησίον τους, επιθυμία να κάνουν καλές πράξεις, να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Είναι ευχάριστο να συνειδητοποιείς ότι υπό την προεδρία σου η Εκκλησία αναπτύσσεται γόνιμη αλληλεπίδραση με το κράτος, συμβάλλοντας τεράστια στην προώθηση του παραδοσιακού πνευματικού και ηθικού στην κοινωνία, των οικογενειακών αξιών, στην ανατροφή της νεότερης γενιάς, στη δύσκολη εποχή μας, φροντίζει για την ενίσχυση της αρμονίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων" λέει .
Επίσης ευχήθηκε στον Πατριάρχη πνευματική δύναμη και υγεία «προς όφελος της Ρωσική ς Εκκλησίας και όλης της Ρωσίας».
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...