Ρωσία

Με τις υγείες σας! Πούτιν: Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη θα είναι πάντα μέρος της Ρωσίας

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη θα παραμείνουν για πάντα μέρος της Ρωσίας, γιατί αυτή είναι η κυρίαρχη και ελεύθερη βούληση του λαού. Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας προτού καταθέσει λουλούδια στο μνημείο προς τιμήν της 100ής επετείου από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στη Σεβαστούπολη.

«Η χώρα μας έχει ανακτήσει την ιστορική της ενότητα, μια ζωντανή, άρρηκτη σύνδεση γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, φυσικά, εδώ στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία. Τώρα είναι για πάντα με τη Ρωσία, γιατί αυτή είναι η κυρίαρχη, ελεύθερη και απαράβατη, ακλόνητη βούληση του λαού όλου του λαού μας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γη της Κριμαίας, ποτισμένη με το αίμα Ρώσων στρατιωτών και διατηρώντας τη μνήμη και τον πόνο των γεγονότων που έλαβαν χώρα, θα παραμείνει σύμβολο της μετέπειτα συμφιλίωσης, του θριάμβου της ιστορικής αλήθειας και δικαιοσύνης.

«Το συγκρότημα μνημείων στη Σεβαστούπολη χρησιμεύει ως ένδειξη ότι η Ρωσία θυμάται και αγαπά όλους τους γιους και τις κόρες που είναι πιστοί σε αυτήν, ανεξάρτητα από την πλευρά των οδοφραγμάτων που βρίσκονται», τόνισε ο Πούτιν.

Την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, στις 4 Νοεμβρίου, ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ