Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

“Μυρίζει” πόλεμος στην Α.Ουκρανία: Οι Ουκρανοί μετέφεραν βαρύ εξοπλισμό στα σύνορα με τους Ρωσόφωνους

Δεκάδες ουκρανικά άρματα μάχης, εκτοξευτές πυραύλων MLRS και συστήματα αεράμυνας, μεταφέρθηκαν τη νύχτα στα σύνορα με τους Ρωσόφωνους και στην περιοχή κοντά στην Κριμαία.

Πρόκειται για σοβαρή δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία παρατηρήθηκε και πάλι κοντά στα ρωσικά σύνορα, τονίζουν ρωσικές πηγές.

“Εκτός από τις πτήσεις επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 κοντά στα σύνορα του εναέριου χώρου της Κριμαίας, παρατηρήθηκε τη νύχτα μια εντατική μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα ρωσικά σύνορα, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αναπτύξει κρυφά τα όπλα του στην περιοχή”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Όπως προκύπτει από το υλικό που δημοσιεύτηκε από το κανάλι "Telegram" "Notes of a Hunter", στην περιοχή Dnepropetrovsk, έγινε αντιληπτή η μετακίνηση εξοπλισμού των ουκρανικώ Ενόπλων Δυνάμεων προς τον Nikolaev.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατιωτικός εξοπλισμός αφορά πιθανές ασκήσεις προς τον χώρο δοκιμών Shirokiy Lan, ωστόσο Ρώσος αμυντικός αναλυτής δηλώνει κατηγορηματικά ότι “τρένα με εξοπλισμό κινούνται αποκλειστικά τη νύχτα, είναι γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρή ανησυχία στο ρωσικό γενικό επιτελείο”.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται δείχνουν τη μεταφορά συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad, άρματα μάχης και εξοπλισμό αεράμυνας.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταφέρθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός από το βορειοδυτικό τμήμα της Ουκρανίας προς την ίδια κατεύθυνση, αν και δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχετικά με αυτό.

Στις αρχές του έτους, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε ήδη να δημιουργήσει μια σοβαρή πρόκληση κοντά στα σύνορα της Κριμαίας και στο Donbass, αλλά η Ρωσία απάντησε με την ανάπτυξη μιας τεράστιας στρατιωτικής δύναμης, αναγκάζοντας  το Κίεβο αποφάσισε να εγκαταλείψει περαιτέρω σχέδια του, που αφορούσαν κλιμάκωση της καταστάσεως, συνειδητοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Πριν δύο ημέρες είχαμε δέκα τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ στην περιοχή ευθύνης κατάπαυσης του πυρός, καταγράφηκαν επτά επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαρέων όλμων και συστημάτων πυροβολικού.

 Στην ίδια ζώνη αναφέρονται έξι καθημερινές αψιμαχίες, στις οποίες έχουμε την χρήση βαρέως πυροβολικού διαμετρήματος 122 mm.Στην περιοχή στο χωριό Smeloe, οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν χρήση αντιαρματικών και αυτομάτων εκτοξευτών χειροβομβίδων, καθώς και ελεύθερων σκοπευτών.

Πληροφορίες φέρουν να έχουμε ραγδαία επιδείνωση στην πρώτη γραμμή, ενώ μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, φέρονται να έχουν φτάσει σε κοντινή απόσταση στο Ντονιέτσκ.Πρόκειται για ελεύθερους σκοπευτές, που θα εκπαιδεύσουν συναδέλφους τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τα τουρκικής κατασκευής UAV, που αγόρασαν πρόσφατα, με τα οποία επιθυμούν να χτυπήσουν άμεσα τις ρωσόφωνες δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα υλοποιεί την μεγάλη διακλαδική άσκηση “Δύση -2021”, στην οποία συμμετέχουν 200.000 στρατιώτες, οι οποίες δεν υλοποιούνται τυχαία αυτήν την περίοδο, διότι μετά έρχονται οι βροχές και ο πάγος στην περιοχή και ότι  γίνει θα υλοποιηθεί την αμέσως σύντομη περίοδο.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ