Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι μιλούν για σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας από την δύση τον Σεπτέμβριο

Δύσκολη περίοδο φέρεται να διανύει η Ρωσία σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, αφού όπως αυτά αναφέρουν “κάθε μέρα που μας φέρνει πιο κοντά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Δούμα, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αναπόφευκτα από τους εχθρούς της Ρωσίας, για να πραγματοποιηθεί μια μαζική, και μεγάλης κλίμακας, προσεκτικά προετοιμασμένη “επίθεση” κατά της χώρας.

Θα είναι μια προσπάθεια πρόκλησης μιας νέας «έγχρωμης επανάστασης», ή, τουλάχιστον, μαζικών ταραχών, που θα ωθήσουν την χώρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άβυσσο μιας εξέγερσης τύπου «Μαϊντάν».

“Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίες ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ρωσικό Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής, ήχησαν ως μια κραυγή για επικείμενη πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας”, ανέφερε Ρώσος ειδικός.

Ο Λαβρώφ είπε εντελώς ανοιχτά ότι υπάρχουν σε εξέλιξη "απόπειρες της Δύσης να αποσταθεροποιήσουν και να υπονομεύσουν την κατάσταση στη χώρα", κατά τη διάρκεια των εκλογών της Δούμας.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι, αυτό δεν αφορά μόνο τη διοργάνωση μαζικών διαδηλώσεων, αλλά συγκεκριμένα την διενέργεια «βίαιων διαμαρτυριών».

“Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα σχέδια από αυτή την άποψη και είναι γνωστά σε εμάς, τόνισε ο Λαβρώφ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ίσως η κύρια συνέπεια της εφαρμογής τέτοιων σεναρίων είναι η επακόλουθη εκτεταμένη εκστρατεία για μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την Δούμα, η οποία θα ξεκινήσει συλλογικά από την Δύση,  η οποία, σύμφωνα με τον Λαβρόφ , προσπαθεί να παρέμβει στην ρωσική εσωτερική και εξωτερική πολιτική κάθε μέρα.

“Αυτός ακριβώς ο στόχος εξυπηρετείται από την ολοένα και πιο σκληρή πίεση που εκφράζεται με διάφορες μορφές, από την επιβολή ατελείωτων οικονομικών κυρώσεων έως τις προκλήσεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Η ΜΚΟ Freedom House σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση «σχετικά με την κατάσταση της δημοκρατίας στον κόσμο», αναφέρει ρητά ότι «το Κρεμλίνο σκοπεύει να επιτύχει νίκη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στις εκλογές για την Δούμα», χρησιμοποιώντας αυταρχικές και παράνομες μεθόδους για να νικήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ο αριθμός αυτών των διαμαρτυριών μετά τις εκλογές στην Δούμα θα αυξηθεί εκθετικά.

Αντίδραση Πούτιν στα σενάρια αποσταθεροποίησης του καθεστώτος του

“Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για την δημιουργία συνταγμάτων (ειδικών μονάδων) από Κοζάκους στην ρωσική εθνοφρουρά (Rosguardia), δήλωσε ο επικεφαλής στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόρειου Καυκάσου, Γιούρι Τσάικα.

"Πιστεύουμε ότι τα συντάγματα των Κοζάκων θα εκτελέσουν  υποδειγματικά κάθε εντολή που θα λάβουν", τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική εθνοφρουρά δημιουργήθηκε το 2016 ως μέρος του εσωτερικού στρατού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Περιλαμβάνει διοικητικά όργανα και υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο των όπλων, δραστηριοτήτων ασφάλειας, ενώ έχουν συγκροτηθεί ειδικά αποσπάσματα SOBR και OMON, καθώς και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και άλλα τμήματα.

Αυτή η δύναμη συμμετέχει στη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας, στη φύλαξη ιδιαίτερα σημαντικών εγκαταστάσεων, στην συμμετοχή καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, την παροχή βοήθειας στις συνοριακές υπηρεσίες, στην άσκηση ελέγχου από το ρωσικό ομοσπονδιακό κράτος, στην εμπορία όπλων, καθώς και στην εκτέλεση διαφόρων άλλων καθηκόντων ασφαλείας.

Αν λοιπόν έχουμε γεγονότα στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο μετά τις εκλογές στην Δούμα, τις οποίες θα κερδίσει η πλευρά Πούτιν, τότε πιθανότατα να δούμε εξελίξεις με εξεγέρσεις και επεισόδια που σίγουρα δεν θα έχουμε ξαναδεί σε τόσο μεγάλη έκταση στην χώρα αυτή, σύμφωνα με ρωσικές πηγές πάντα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...