Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρελάνς Πούτιν: Η Ρωσία ανησυχεί για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο

Η Ρωσία ανησυχεί για τις δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο του ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο NBC.

«Αυτό που φοβάται η Αμερική μπορεί να μας απειλήσει επίσης κι εμάς. Το ΝΑΤΟ έχει κηρύξει πόλεμο στον κυβερνοχώρο. Σχεδιάζουν κάτι, προετοιμάζουν κάτι, φυσικά, αυτό δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί », δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις κατηγορίες εις βάρος της Ρωσίας για επιθέσεις χάκερ στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους, η Δύση δεν παρείχε πειστικά αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες. «Μας κατηγόρησαν για τα πάντα. Εκλογικές παρεμβολές, κυβερνοεπιθέσεις και ούτω καθεξής. Και όχι μια φορά, αλλά ούτε μία φορά, ούτε μία φορά δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία. Απλά αβάσιμες κατηγορίες », είπε ο Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα να ξεκινήσει μια διαδικασία συνεργασίας με την Ουάσινγκτον σε μια κοινή καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε επίσης ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες στις διεθνείς υποθέσεις είναι η προβλεψιμότητα και η σταθερότητα και τόνισε τη σημασία της αναζήτησης συμβιβασμών και αμοιβαία επωφελών λύσεων στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ας καθίσουμε μαζί, να μιλήσουμε, να αναζητήσουμε συμβιβαστικές λύσεις που είναι αποδεκτές από όλα τα μέρη», δήλωσε.

Ο Πούτιν μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμη και την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών

«Ναι, φυσικά», απάντησε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε αν ήταν έτοιμος για μια τέτοια ανταλλαγή.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι ρωσικές αρχές θα ήθελαν να απελευθερώσουν τους Αμερικανούς, τον Trevor Reed και τον Paul Whelan, που φυλακίστηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Πούτιν απάντησε ότι γνωρίζει την ύπαρξη πολιτών των ΗΠΑ που εκτίουν ποινές σε φυλακή στη Ρωσία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το συγκρίνουμε με τον αριθμό των Ρώσων που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, "αυτοί οι αριθμοί είναι ασύγκριτοι".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ