Ρωσικό μαχητικό Su-27
Ρωσία

Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Ρωσικό μαχητικό, Su-27 απογειώθηκε εσπευσμένα την Πέμπτη λόγω ενός βομβαρδιστικού, B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο πετούσε πάνω από την Πολωνία, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, ο ρωσικός έλεγχος εναέριου χώρου στην Πολωνία εντόπισε ένα βομβαρδιστικό Β-52Η της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ το οποίο πλησίαζε τα σύνορα της Ρωσίας» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου από το αμερικανικό βομβαρδιστικό, η Δυτική Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας έστειλε ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε αεροπορική περιπολία στα σύνορα της Ρωσίας αφού το αμερικανικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από αυτά, επιστρέφοντας στη βάση του» προσθέτει η δήλωση του Υπουργείου.

Η πτήση του ρωσικού μαχητή Su-27 πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου ενώ το ρωσικό Υπουργείο τόνισε ότι δεν θα επιτραπούν παραβιάσεις συνόρων.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν εντείνει τις δραστηριότητες αναγνώρισης κοντά στα ρωσικά σύνορα από τον περασμένο μήνα. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι τέτοιες τακτικές από αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας ενέχουν τον κίνδυνο μιας τυχαίας κλιμάκωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ