Ρωσία

"Κρέμασε κουδούνια" ο Πούτιν στους Αμερικάνους για την ομοφυλοφιλία

“Ανυψώνοντας μια σημαία LGBT στο κτίριό της στη Μόσχα, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία έδειξε ποιος εργάζεται εκεί”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανάβοντας...φωτιές! Σημειώνεται πως η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα ανέβασε μια σημαία του ουράνιου τόξου που συμβολίζει την κοινότητα των ΛΟΑΤ στο κτήριο της στα τέλη Ιουνίου.

Κατά τη συνάντηση του Πούτιν με την ομάδα εργασίας για τις τροποποιήσεις του ρωσικού Συντάγματος την Παρασκευή, το μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και δημοσιογράφος Alexey Pushkov σημείωσε ότι η ανύψωση μιας σημαίας ΛΟΑΤ την ημέρα που ξεκίνησε η ψηφοφορία για συνταγματικές τροποποιήσεις στη Ρωσία ήταν μια επίδειξη.

"Ποιος εργάζεται σε αυτό το κτίριο;" είπε ο Πούτιν.

Ο Πούσκοφ απάντησε ότι είναι οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

"Λοιπόν, έχουν δείξει κάτι σχετικά με το ποιος εργάζεται εκεί. Μην ανησυχείτε", είπε ο Πούτιν.

Η Ρωσία δεν έχει ασκήσει ποτέ, δεν ασκεί και δεν θα ασκήσει ποτέ κανέναν περιορισμό των δικαιωμάτων κανενός με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το εθνικό τους υπόβαθρο, είπε. Παρόλα αυτά ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την καταπολέμηση της ΛΟΑΤ προπαγάνδας με "μη επιθετική" δημόσια παρακολούθηση.

"Εάν υπάρχει λόγος να υποθέσετε ότι πρόκειται για προπαγάνδα αξιών που δεν είναι παραδοσιακές για εμάς, συμπεριλαμβανομένων όσων ορίζονται στο Σύνταγμα και στους νόμους μας, τότε αυτή η δημόσια παρακολούθηση θα πρέπει να οικοδομηθεί σωστά, όχι όμως επιθετικά », δήλωσε ο Πούτιν. Η Γεκατερίνα Λάχοβα της Ρωσικής Ένωσης Γυναικών ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει εντολή στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Roskomnadzor) να ξεκινήσει την παρακολούθηση των διαφημίσεων σχετικά με το θέμα της προπαγάνδας των ΛΟΑΤ. "Δεν πρέπει να υπάρχει προπαγάνδα, αλλά τα διαφημιστικά μας γραφεία κρεμούν το ουράνιο τόξο, όμορφα χρώματα. Το κάνουν σαν να είναι κάτι κρυφό, με όμορφες λέξεις. Ή διαφημίζουν ένα παγωτό, το οποίο ονομάζουν Rainbow (σ.σ.ουράνιο τόξο). Αυτό, αν και έμμεσα, κάνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν εκείνη τη σημαία, που ήταν κρεμασμένη έξω από αυτήν την πρεσβεία [την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία], "είπε η Λάχοβα.

Ο Πούτιν ανέφερε τη νομοθεσία που απαγορεύει την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων, η οποία εγκρίθηκε στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια. "Και λοιπόν τι; Αφήστε ένα άτομο να μεγαλώσει, να ενηλικιωθεί και να καθορίσει τη μοίρα του. Απλώς μην πιέζετε τίποτα και κανέναν. Αυτό είναι κατι στο οποίο είμαστε αντίθετοι", είπε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ