Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν: Πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, ακόμα και αν τα πυρηνικά όπλα ξεπεραστούν

Ακόμα και αν τα πυρηνικά όπλα θεωρηθούν ξεπερασμένα, η Ρωσία θα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την προοπτική η Ρωσία να στραφεί σε στρατιωτικό εξοπλισμό πιο εξελιγμένο από τον πυρηνικό, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των νέων τροποποιήσεων στο Σύνταγμα της χώρας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε πως κάποια στιγμή, τα πυρηνικά όπλα θα είναι ξεπερασμένα και τότε η Ρωσία ίσως υιοθετήσει τη χρήση άλλων, πιο εξελιγμένων τύπων στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Δεν αφορά εμάς ως πυρηνική δύναμη σήμερα, αλλά περισσότερο εμάς ώστε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, όσον αφορά στα νέα οπλικά συστήματα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας πως δεν αναφερόταν σε πυρηνικό οπλισμό αποκλειστικά.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε επίσης, πως «συγκεκριμένοι ειδικοί στο εξωτερικό» εργάζονται ώστε να καταστήσουν τα πυρηνικά όπλα «ανούσια» στους κατόχους τους και πως οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, με συστήματα άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, τελικά αποδείχθηκαν μάταιες, με την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων από τη χώρα.

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά σε όρους αμυντικής ικανότητας, αλλά δεν είμαι σίγουρος αυτή την στιγμή αν πρέπει να γραφτεί στο Σύνταγμα» επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως αν κάποια στιγμή, τα πυρηνικά όπλα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο είναι σήμερα, το πυρηνικό στάτους της Ρωσίας «θα παραμείνει σημαντικό για πολύ καιρό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ