Ρωσία

Οι ρωσικές κορβέτες «δείχνουν τα δόντια τους» στη Βαλτική (βίντεο)


Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο το οποίο εμφανίζει ναυτικές μονάδες να πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια στην Βαλτική Θάλασσα.

Νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εμφανίζει κορβέτες να επιδεικνύουν τα οπλικά τους συστήματα και να εξασκούνται στην καταστροφή εναέριων στόχων κατά τη διάρκεια άσκησης στη Βαλτική Θάλασσα.

Συνολικά έξι κορβέτες με καθοδηγούμενους πυραύλους από το Στόλο της Βαλτικής συμμετείχαν στις ναυτικές ασκήσεις, σύμφωνα με το RT.

Η Μόσχα είχε προηγουμένως διεξάγει μία άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ένα ζεύγος κορβετών εκτόξευσε με επιτυχία τον πολυηχητικό πύραυλο P-270 Moskit «Mosquito», ικανό να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις που αγγίζουν τα 55 χιλιόμετρα.

Οι ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας συμπίπτουν με την άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2019» (Θαλάσσια Ασπίδα — 2019), η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Τα ρωσικά πλοία παρακολουθούσαν στενά τα πλοία του ΝΑΤΟ ανά πάσα στιγμή, ανέφεραν αξιωματούχοι της άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

''Χοντρό'' επεισόδιο: Τα ''βρόντηξε'' η ελληνική αντιπροσωπεία από συνέλευση του ΝΑΤΟ - Θέση υπέρ του τουρκολιβυκού συμφώνου έπαιρνε η Συμμαχία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες! ...