Παγκοσμιοποίηση

Μπήκαμε στην "τελική ευθεία" πολεμικής αναμέτρησης στην Κορεατική χερσόνησο-Ο Κίμ Γιόνκ Ούν διέγραψε την εικόνα της από επίσημους ιστότοπούς της

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην διαρκώς κλιμακούμενη ένταση που προκαλουν Κίνα και Βόρεια Κορέα στον Ειρηνικό, απειλώντας ευθέως με εισβολή Ταϊβάν και Νότια Κορέα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να στέλνουν εσπευσμένα πέντε (5) δυνάμεις κρούσεων αεροπλανοφόρων τους στην περιοχή, φοβούμενες λίαν δυσμενείς εξελίξεις.

"Στο κόκκινο" η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο

Εσχάτως η Βόρεια Κορέα, δοκιμάζει τα όρια των αντιπάλων της, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε στις 13 Φεβρουαρίου ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους κρουζ σε ύδατα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της, σηματοδοτώντας την πέμπτη δοκιμή αυτών των όπλων από τη χώρα.

Μετά τις εκθέσεις όπλων του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τις πολεμικές απειλές για πυρηνικό πόλεμο με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, οι εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας- Διαγράφει την εικόνα της Κορεατικής Χερσονήσου από μεγάλες ιστοσελίδες

 Σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, "Η Βόρεια Κορέα έχει διαγράψει την  εικόνα της κορεατικής χερσονήσου, που θεωρείται ως αναφορά ενοποίησης, από τους μεγάλους ιστοτόπους της, καθώς ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε τη Νότια Κορέα «πρωταρχικό εχθρό» του Βορρά και ορκίστηκε να μην επιδιώξει την ενοποίηση με τον Νότο", επισημαίνοντας:

"Από τη Δευτέρα, η κόκκινη εικόνα της Κορεατικής Χερσονήσου είχε διαγραφεί από την επάνω πλευρά του ιστότοπου του Εξωτερικού Εμπορίου της ΛΔΚ, ενός ιστότοπου που δημιουργήθηκε για την προώθηση του εμπορίου της Βόρειας Κορέας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Μια παρόμοια εικόνα έχει επίσης πέσει από το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας των Εκδόσεων της ΛΔΚ, ενός ξενόγλωσσου εκδοτικού οίκου.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ορίσει τους διακορεατικούς δεσμούς ως σχέσεις μεταξύ «δύο κρατών που είναι εχθρικά μεταξύ τους» κατά τη διάρκεια κομματικής συνάντησης στο τέλος του έτους.

Αλλαγή στο  Σύνταγμα της  Βόρειας Κορέας κατόπιν εντολής του Κιμ Γιόνκ Ούν  κατονομάζει  Κύριο-αμετάβλητο εχθρό τη Νότια Κορέα

 Υπενθυμίζεται ότι σε μια κοινοβουλευτική συνέλευση τον Ιανουάριο 2024, ο Κιμ ζήτησε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της χώρας για να οριστεί η Νότια Κορέα ως ο «πρωταρχικός εχθρός» και «αμετάβλητος κύριος εχθρός» του Βορρά και να κωδικοποιηθεί η δέσμευση για «κατάκτηση» του εδάφους της Νότιας Κορέας σε περίπτωση πολέμου.

Τον περασμένο μήνα, ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βόρειας Κορέας μετέδωσε έναν χάρτη που υπογραμμίζει μόνο το βόρειο τμήμα της Κορεατικής Χερσονήσου με κόκκινο χρώμα, μια κίνηση που θεωρείται ως η ώθησή του να σταματήσει τις αναφορές στην ενοποίηση.

Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα διέγραψε από τους στίχους του εθνικού της ύμνου μια φράση που συμβολίζει μια ενωμένη Κορέα.

Οι στίχοι, που ανέβηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δεν είχαν τη φράση "τρεις χιλιάδες ρι", που αναφέρεται στο μήκος ολόκληρης της επικράτειας της Κορεατικής Χερσονήσου, περίπου 1.200 χιλιόμετρα, που εκτείνεται από το βόρειο άκρο της Βόρειας Κορέας στο νότιο θέρετρο νησί Jeju.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ  εξέφρασε τη λύπη του για την κίνηση του Βορρά, χαρακτηρίζοντάς την «αντεθνική» πράξη.

Ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol ανταπέδωσε την εχθρική ρητορική του Kim με τον όρκο να τιμωρήσει τη Βόρεια Κορέα "πολλές φορές"  σκληρά, σε περίπτωση που πραγματοποιήσει μια πρόκληση εναντίον της Νότιας Κορέας.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε σε μια βασική κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ο Κιμ κατέστησε σαφές ότι δεν θα ακολουθήσει πλέον μια πολιτική δεκαετιών επιδίωξης συμφιλίωσης και ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

«Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να προσδιορίσουμε στο σύνταγμά μας το ζήτημα της πλήρους κατάληψης, υποταγής και ανάκτησης της ROK (Νότια Κορέα) και την προσάρτησή του ως τμήμα του εδάφους της Δημοκρατίας μας σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο», είπε ο Κιμ. 

Ζήτησε να οριστεί στο σύνταγμα ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να ενισχυθούν για να ενσταλάξουν στους Βορειοκορεάτες «τη σταθερή ιδέα ότι της ROK είναι ο πρωταρχικός εχθρός και ο αμετάβλητος κύριος εχθρός τους».

Το μπαράζ της πικρής ρητορικής του κατά της Σεούλ ήρθε καθώς όρισε τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα ως εκείνες μεταξύ «δύο κρατών που είναι εχθρικά μεταξύ τους» σε μια κομματική συνάντηση στο τέλος του έτους.

Κατάργηση τριών (3) υπηρεσιών ενοποίησης της Κορέας από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Τονίζοντας ότι είναι «σοβαρό αναχρονιστικό λάθος» να θεωρούμε τη Σεούλ ως εταίρο για τη συμφιλίωση και την ενοποίηση, η Βόρεια Κορέα αποφάσισε επίσης να καταργήσει τρεις υπηρεσίες που προορίζονται να προωθήσουν τον διακορεατικό διάλογο και τη συνεργασία στη σύνοδο της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης (SPA).

Τα εν λόγω όργανα είναι η Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Χώρας, το Γραφείο Εθνικής Οικονομικής Συνεργασίας και η Διεθνής Διοίκηση Τουρισμού Kumgangsan.

«Θα πρέπει να λάβουμε άλλα μέτρα για να εξαλείψουμε εντελώς έννοιες όπως «επανένωση», «συμφιλίωση» και «συμπατριώτες» από την εθνική ιστορία της Δημοκρατίας μας», είπε ο Κιμ.

Αναμένεται αύξηση των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας ενόψει εκλογών σε Νότια Κορέα και ΗΠΑ

Η Πιονγκγιάνγκ αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σε περαιτέρω προκλητικές ενέργειες ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Νότια Κορέα τον Απρίλιο και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα του Βορρά, ο ηγέτης του Βορρά είπε στην κοινοβουλευτική του ομιλία ότι η χώρα του δεν θα αποφύγει τον πόλεμο, αν και δεν έχει καμία πρόθεση να τον ξεκινήσει μονομερώς, εκτός εάν προκληθεί.

«Καθώς τα νότια σύνορα της χώρας μας έχουν χαραχθεί ξεκάθαρα, η παράνομη «Βόρεια Γραμμή Οριοθέτησης» (NLL) και οποιοδήποτε άλλο όριο δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτά, και εάν το ROK παραβιάσει ακόμη και 0,001 χιλιοστά της εδαφικής μας γης, αέρα και υδάτων, θα θεωρηθεί πολεμική πρόκληση», είπε.

"Τύμπανα" πολέμου ηχούν στην Κορεατική χερσόνησο

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο κίνδυνος πολεμικής αναμέτρησης στην Κορεατική Χερσόνησο αυξάνεται συνεχώς, πράγμα το οποίο έχουν αντιληφθεί οι ΗΠΑ και γιαυτό στέλνουν μια τεράστα αεροναυτικη δύναμη στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού .

Εκτίμησή μας είναι ότι η περίοδος από  Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο 2024 είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για στρατιωτική αναμέτρηση είτε στην Κορεατική χερσόνησο είτε στην Ταϊβάν.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...