Παγκοσμιοποίηση

Τύμπανα πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο από τον Κιμ Γιόγκ-Ούν-Μαζικές βολές Βορειοκορεατικών πυραύλων κρούζ προκαλούν πανικό

Νέα αναστάτωση προκάλεσε σήμερα το πρωί η Βόρεια Κορέα, εκτοξεύοντας  αρκετούς πυραύλους κρουζ στη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της , ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στρατού της Νότιας Κορέας, καθώς οι εντάσεις παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών στην κορεατική χερσόνησο.

Μαζικές βολές πυραύλων κρούζ της Βόρειας Κορέας στη θάλασσα προκαλούν έντονη ανησυχία στη Σεούλ

Σε σχετικό με το θέμα άρθρο, έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Ο στρατός μας εντόπισε αρκετούς άγνωστους πυραύλους κρουζ στα ύδατα βορειοανατολικά του Wonsan γύρω στις 9:00 π.μ. σήμερα», ανέφερε το Γενικό Επιτελεος της Σεούλ μέσω ανακοινωσής του που εστάλη στους δημοσιογράφους.

Οι αξιωματούχοι των πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ διεξάγουν λεπτομερή ανάλυση, ανέφερε η JCS.

«Ο στρατός μας συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ ενώ ενισχύει την επιτήρηση και την επαγρύπνηση και παρακολουθεί στενά πρόσθετα σημάδια και δραστηριότητες από τη Βόρεια Κορέα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πύραυλοι κρουζ, που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, πετούν σε χαμηλότερα υψόμετρα από τους βαλλιστικούς πυραύλους και αποτελούν πρόκληση για τα συστήματα αεράμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν η πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα  21 ημερών!

Η εκτόξευση της Τετάρτης σηματοδοτεί την πέμπτη φορά που ο Βορράς εκτοξεύει πυραύλους κρουζ από τις 24 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται εν μέσω μιας καταιγίδας δοκιμών όπλων και έντονης ρητορικής που απευθύνεται στη Νότια Κορέα.

Τη Δευτέρα, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι δοκίμασε ένα νέο σύστημα κατευθυνόμενων εκτοξευτών πυραύλων για βλήματα διαμετρήματος 240 mm -- μια πρόοδος που θα μπορούσε να βελτιώσει το βεληνεκές και την ακρίβεια των βλημάτων, αυξάνοντας την απειλή για κοντινούς στόχους όπως η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Βορράς εκτόξευσε επίσης έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσου βεληνεκούς στερεού καυσίμου και εκτόξευσε περισσότερους από 200 βολές πυροβολικού κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Κορέας, προκαλώντας εντολές εκκένωσης σε ένα ζευγάρι νησιών της Νοτίου Κορέας.

Κιμ Γιονγκ Ουν: "Έχουμε την νομιμότητα να επιτεθούμε και να καταστρέψουμε ανά πάσα στιγμή τη Νότια Κορέα"

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εν τω μεταξύ, έχει διατηρήσει μια σταθερή ροή αιχμηρών απειλών προς τη Νότια Κορέα και έχει απορρίψει δημόσια έναν μακροχρόνιο επίσημο στόχο πολιτικής για ειρηνική επανένωση.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκάλεσε τον Νότο τον «πιο επιβλαβή και πρωταρχικό εχθρό της χώρας μας» και είπε ότι η Πιόνγκ Γιάνγκ έχει τη «νομιμότητα να επιτεθεί και να την καταστρέψει ανά πάσα στιγμή».

«Εάν οι εχθροί μας τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν βία κατά της χώρας μας, θα πάρουμε μια τολμηρή απόφαση που θα αλλάξει την ιστορία και δεν θα διστάσουμε να κινητοποιήσουμε όλες τις υπερδυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας για να τους βάλουμε ένα τέλος», είπε ο Κιμ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κορεατικό ζήτημα πρέπει να λυθεί

Όσο το καθεστώς της οικογένειας Kim παραμένει στην εξουσία, η υπαρξιακή απειλή για τη Νότια Κορέα θα συνεχιστεί.

Η ύπαρξη αξιόπιστης αποτρεπτικής ισχύος  είναι μόνο μια βραχυπρόθεσμη απάντηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας προς την Βόρεια Κορέα. Μόνη μακροπρόθεσμη λύση είναι η  επίλυση του κορεατικού ζητήματος, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 60 της Συμφωνίας εκεχειρίας του 1953.

Ο δρόμος προς την ενοποίηση πρέπει να έρθει από το εσωτερικό της Βόρειας Κορέας. Δεν μπορεί να επιβληθεί εξωτερικά.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα και οι στρατιωτικές απειλές, καθώς και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η ενοποίηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...