Παγκοσμιοποίηση

Τρομερό μήνυμα από αγρότες σε Ολλανδία-Βρετανία-Θέλουν έλεγχο της τροφής στην ΕΕ-Στην Ελλάδα απαιτούν επιδοτήσεις οι συνάδελφοι τους

Την πάσα αλήθεια διαβάζουμε σε ειδήσεις σχετικά με τον ξεσηκωμό των αγροτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις οποίες τώρα προστίθενται οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί αγρότες που έχουν ένα τρομερό μήνυμα:

“Κάποιοι πιθανόν επιζητούν τον έλεγχο της τροφής”.

Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη-Ολλανδία και Βρετανία εξαπλώνουν την οργή   

Χθες βράδυ 1200 αγρότες συναντήθηκαν το βράδυ στο Welshpool Livestock Market στην Βρετανία, για να συζητήσουν τις προβλεπόμενες ενέργειές τους κατά της κυβέρνησης Σούνακ, σχετικά με τα προτεινόμενα «καταστροφικά» γεωργικά μέτρα της.

Την ίδια στιγμή Ολλανδέζα αγρότης αναφέρει: “Η Ολλανδία είναι ο 2ος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων στον κόσμο, αλλά η κυβέρνησή υπονομεύει τα προς το ζην. Σταθείτε δίπλα στους αγρότες και όχι στις κυβερνήσεις, στους τεχνοκράτες που διψούν για την εξουσία και στις άπληστες εταιρείες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποδόμηση της Γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ευρώπη, και οι αθρόες εισαγωγές από Τρίτες χώρες, αποτελούν ένα όνειδος για την ποιότητα των προϊόντων που θα καταναλώνουν εκατομμύρια πολίτες στης ΕΕ.

Το ερώτημα που είναι στα χείλη χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στην γηραιά ήπειρο, είναι γιατί με πρόσχημα το περιβόητο αποτύπωμα του άνθρακα κάποιοι “ ξηλώνουν” ένα ολόκληρο διατροφικό σύστημα, με τα αποτελέσματα να είναι τουλάχιστον δραματικά τα επόμενα 20-30 χρόνια;     

   
Στην Ελλάδα οι αγρότες ζητούν επιδόματα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής

Αιτήματα των Ελλήνων αγροτών που ξεσηκώθηκαν εδώ και μερικές ημέρες είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και η αύξηση τους κέρδους τους, αφού με τις παρούσες συνθήκες είναι απαγορευτικό να υλοποιούνται πολλές καλλιέργειες στην χώρα μας.

Οι Έλληνες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh,απαιτούν φθηνά λιπάσματα και όχι ξεπούλημα της σοδειάς τους στους εμπόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αποζημιώσεις στο 100%, για τις φυσικές ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα και μη), αποτελεί διεκδίκηση των αγροτών.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν λέμε συνεχιστεί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δούμε τιμές στα Σούπερ μάρκετ ακόμα μεγαλύτερες στα νωπά προϊόντα, ενώ τον χορό θα εισέλθουν και οι κτηνοτρόφοι αυξάνοντας τον γάλα και το κρέας κατακόρυφα.     

Τι επιδιώκουν να προκαλέσουν κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη

Οι εποχές των μεγάλων ευρωπαϊκών πακέτων επιδοτήσεων έχουν αντικατασταθεί από τρελούς νόμους για θανάτωση χιλιάδων αγελάδων για παράδειγμα, ενώ η αύξηση στις τιμές ενέργειας έχουν πλήξει ήδη σοβαρά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα του πρωτογενούς τομέα.

Χιλιάδες άνθρωποι θα οδηγηθούν σε ανεργία και απόγνωση κάνοντας την Ευρώπη σε 50 χρόνια μια εξαρτώμενη ήπειρο από τις εισαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων, και αυτό είναι θανάσιμο λάθος.   

Αυτό θα είναι το τέλος μια ολόκληρης εποχής και η απαρχή μιας νέας, η οποία θα ομοιάζει με ότι χειρότερο έχουμε δει στο Χόλιγουντ σε ταινίες τρόμου για το ανθρώπινο είδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ