Παγκοσμιοποίηση

Πέρα από το Ταγουάνγκ: Η απογοήτευση της Κίνας και η επιτακτική ανάγκη της Ινδίας

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, η κατάσταση κλιμακώθηκε κατά μήκος της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (LAC) καθώς τα ινδικά στρατεύματα απέτρεψαν μια προσπάθεια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) να αλλάξει μονομερώς το status quo στον τομέα Ταγουάνγκ της ινδικής Πολιτείας Αρουνάτσαλ Πραντές.

Οι Κινέζοι είχαν φτάσει με 300 στρατιωτικό προσωπικό στην LAC, αλλά δεν περίμεναν ότι τα ινδικά στρατεύματα θα ήταν καλύτερα προετοιμασμένα. Παρά την αρμόζουσα απάντηση του τελευταίου στα κινεζικά στρατεύματα, είναι σημαντικό για το Νέο Δελχί όχι μόνο να κατανοήσει το κίνητρο πίσω από τις απελπισμένες κινήσεις του PLA αλλά και να προβλέψει τη συμπεριφορά του αντιπάλου στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απογοήτευση του Πεκίνου

Όπως αναφέρει ανάλυση του Observer Research Foundation, η Κίνα σημείωσε ότι ακόμη και η πολιτική αντιπολίτευση στην Ινδία προτρέπει το Κέντρο να αξιοποιήσει την προεδρία της Ινδίας στην G20 για να αποτρέψει τους Κινέζους. Δεδομένου του μειωμένου παγκόσμιου βάρους των κενών απειλών της τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται από το επεισόδιο Πελόζι-Ταϊβάν, η Κίνα θέλει επίσης απεγνωσμένα να υπενθυμίσει στον κόσμο την ανωτερότητά της. Η στόχευση της Ινδίας μπορεί να φαινόταν ως η πιο εύκολη επιλογή με την πιθανή αντίληψη της τρέχουσας παγκόσμιας θέσης του Νέου Δελχί ως «το μοναχικό όπλο», ιδιαίτερα λόγω της απόφασής της να περπατήσει σε διπλωματικό τεντωμένο σκοινί στον πόλεμο της Ουκρανίας, αντί να ακολουθεί τυφλά τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ .

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προσπαθεί να αξιοποιήσει την εξωτερική πολιτική ως μέσο ενίσχυσης της εγχώριας δημόσιας έγκρισης. Με τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του να έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό λόγω της καταστροφικής πολιτικής μηδενικής ανοχής του COVID-19, η πολεμοκαπηλεία θα αποτελεί ασφαλές στοίχημα για να αποσπάσει και να διχάσει την προσοχή του κοινού. Οι ανανεωμένες εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό.

Η αποφασιστικότητα της Ινδίας

Σαφώς, ο εκφοβισμός του Πεκίνου απέτυχε να αποτρέψει το Νέο Δελχί από το να επιδιώξει την ανάπτυξη υποδομών - από την κατασκευή δρόμων έως τη δημιουργία ενός αεροδρομίου Greenfield - στο Αρουνάτσαλ Πραντές. Στην πραγματικότητα, η Ινδία έχει επιταχύνει την κατασκευή υποδομών, με έμφαση στις διασυνοριακές συνδέσεις, το κεντρικό κομμάτι της οποίας είναι ο συνοριακός αυτοκινητόδρομος Αρουνάτσαλ.

Επιπλέον, η σήραγγα Σέλα ύψους 13.700 ποδιών σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2023, από τον Οργανισμό Συνοριακών Δρόμων, με τις εργασίες να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο περιλαμβάνει τη διεύρυνση του υπάρχοντος δρόμου σε διπλή λωρίδα από το Μπαϊσάκι, καθώς και την κατασκευή δύο σηράγγων που παρακάμπτουν τη Σέλα. Μόλις ολοκληρωθεί, η σήραγγα Σέλα θα γίνει η μεγαλύτερη σήραγγα με δύο λωρίδες στον κόσμο.

Τελικά, οι ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν μια σημαντική απόκτηση των εγχώριων σχεδόν βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους Pralay, λίγο μετά τη σύγκρουση Ταγουάνγκ, με το Υπουργείο Άμυνας να εγκρίνει την αγορά 120 τέτοιων πυραύλων για ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα και το Πακιστάν. Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να εξουδετερώσουν στόχους σε αποστάσεις που κυμαίνονται από 150 km έως 500 km, και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν δεδομένης της ικανότητάς τους να αλλάζουν πορεία μετά από μια συγκεκριμένη απόσταση κατά την πτήση.

Επιτακτική ανάγκη του Νέου Δελχί

Η σήραγγα με δύο λωρίδες Σέλα θεωρείται απειλή από το Πεκίνο, για τα πρόσφατα αναπτυγμένα συνοριακά χωριά του στον τομέα Ντονγκζάνγκ. Κατά συνέπεια, ο PLA αναμένεται να πραγματοποιήσει περισσότερους ελιγμούς με στόχο την αποσυναρμολόγηση και ακόμη και την κατεδάφιση της ινδικής υποδομής και της επιμελητείας στην περιοχή. Ως εκ τούτου, θα ήταν συνετό για το Νέο Δελχί να προετοιμαστεί για πιο συχνά και μεγαλύτερα αδιέξοδα στα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων και των αψιμαχιών, ιδιαίτερα στον ανατολικό τομέα.

Η ανάπτυξη προηγμένων χώρων προσγείωσης (ALG) αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όπως το Pasighat ALG, το οποίο έχει διαφημιστεί ως σημαντικό όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και από την άποψη του εμπορίου, των θέσεων εργασίας, του τουρισμού και των οικονομικών ευκαιριών. Ωστόσο, αυτό το δυναμικό θα αξιοποιηθεί μόνο αφού αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο και βελτιωθεί η συνδεσιμότητα με την υπόλοιπη χώρα.

Για τους σκοπούς αυτούς, η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει ταχέως την παροχή κονδυλίων για την ολοκλήρωση του έργου. Ομοίως, η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση του κτιρίου του πολιτικού τερματικού σταθμού στη Μετσούκα είναι κρίσιμη, πριν ξεκινήσουν υπηρεσίες αεροσκαφών Dornier 228 με σταθερή πτέρυγα από την ALG. Πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι η ποιότητα των υποδομών δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό των μη ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων των έργων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...