Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Αυτομαστίγωμα στο Νταβός: Ομάδα εκατομμυριούχων καλεί να φορολογηθούν οι ίδιοι πιο βαριά

Τώρα είναι 150 και προέρχονται από όλο τον κόσμο. Οι υπερπλούσιοι που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή των Patriotic Millionaires. Σε αυτή καλούν τις κυβερνήσεις να κάνουν τους πλούσιους να πληρώσουν για την κρίση, άρα και τους ίδιους.

Μερικοί από αυτούς πήγαν και στο Νταβός της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Όχι για να συζητήσουν μέσα με τους πολιτικούς ηγέτες και τους συντρόφους τους υπερπλούσιους, αλλά για να ενισχύσουν το μήνυμά τους έξω στο δρόμο, ανάμεσα σε άλλους διαδηλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθώς ο υπόλοιπος κόσμος υποκύπτει στην οικονομική κρίση, πολιτικοί και εκατομμυριούχοι συγκεντρώνονται εδώ για να συζητήσουν τα σημεία καμπής στην ιστορία», δήλωσε στο BBC ο Βρετανός εκατομμυριούχος και υποστηρικτής Phil White, αναφερόμενος στο θέμα του φετινού Νταβός. «Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας ηγέτες ακούν μόνο τους ανθρώπους που αισθάνονται λιγότερο την κρίση και που επίσης συχνά πληρώνουν πολύ χαμηλούς φόρους. Το μόνο αξιόπιστο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι να φορολογηθούν οι πλουσιότεροι και αυτή τη στιγμή».

Η ένωση έχει προτείνει προηγουμένως φόρο περιουσίας 2% για περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, 3% από 50 εκατομμύρια και 5% για τους δισεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό θα αποφέρει 2,52 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ένας αξιοσημείωτος πρωταθλητής του κινήματος είναι η κληρονόμος της Disney Abigail Disney.

Σύμφωνα με τη Marlene Engelhorn, η οποία επίσης διαμαρτύρεται στις πόρτες του Νταβός ως εκατομμυριούχος, η ανισότητα έχει αυξηθεί παγκοσμίως. Από τη μία, η ομάδα των υπερπλούσιων μεγαλώνει, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια περισσότεροι ωθούνται στην ακραία φτώχεια κάθε χρόνο. «Ανυπομονώ να αναλάβει κάποιος άλλος την πρωτοβουλία να κάνει κάτι για αυτό», είπε η Ένγκελχορν.

Περίπου 2.500 πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματίες συγκεντρώνονται στο Νταβός για να συζητήσουν την κατάσταση του κόσμου. Αυτή τη φορά επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Του επετράπη να ανοίξει τη διάσκεψη μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...