Τζόρτζ Σόρος
Παγκοσμιοποίηση

Ένας πρώην διευθυντής της Open Society αποκάλυψε ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει πλήρη επιρροή στον Τύπο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας

Η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο αφού έλαβε μια σειρά εγγράφων από μια μη αναγνωρίσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μεταξύ αυτών είναι μια πολύωρη συνέντευξη Skype με τον Αντρέι Νόσκο, πρώην διευθυντή του Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος.

Σε αυτή τη συνομιλία, αποκάλυψε πώς λειτουργεί το δίκτυο επιρροής των διεθνών οργανισμών για να χειραγωγήσει τις ειδήσεις εναντίον των ευρωπαϊκών συντηρητικών χωρών. Επίσης, παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια άδικη και μεροληπτική εκστρατεία κατά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που χρηματοδοτήθηκε από διαφορετικούς παγκοσμιοποιητικούς οργανισμούς και επιβεβαίωσε την ύπαρξη διπλών παραγόντων.

Ο Νόσκο έχει διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες από το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του Τζορτζ Σόρος και, το 2018, εντάχθηκε στο Open Society Foundation (OSF), όπου ήταν ένας από τους διευθυντές, επιβλέποντας τη διανομή επιχορηγήσεων σε think tanks στο τμήμα OSF στην Ευρώπη και ήταν υπεύθυνος για τους υπαλλήλους και προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Επί του παρόντος, είναι διευθυντής της PILnet για την Ευρώπη.

Στην ηχογράφηση, ο πρώην διευθυντής του ιδρύματος ρωτήθηκε για τους λόγους που τα διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνονται στην κριτική της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

«Είναι μια απλή πραγματικότητα: οι άνθρωποι που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αριστεροί φιλελεύθεροι. Αυτό οφείλεται σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «προκατάληψη» είπε ο πρώην διευθυντής –ο οποίος γνωρίζει καλά, εκ των έσω, τις πρακτικές της πολιτικής, του διεθνούς τύπου και των ΜΚΟ (μη κυβερνητικών οργανώσεων) που διαστρεβλώνουν σημαντικά την πραγματικότητα – περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση του διεθνούς Τύπου.

Είπε ότι αν ο Ούγγρος πρωθυπουργός ήταν σοσιαλιστής, τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τον αντιμετώπιζαν διαφορετικά. Αργότερα, εμφανίστηκε το πιο ενδιαφέρον μέρος της συνέντευξης στο Skype: ο κ. Nosko μίλησε για το Freedom House, το ερευνητικό ινστιτούτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο άνθρωπος του Σόρος δήλωσε ότι οι αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την Πολωνία και την Ουγγαρία είναι παραποιημένες, μεροληπτικές και επιφανειακές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για αυτό είναι ότι σήμερα πολύ λιγότεροι ξένοι ανταποκριτές εργάζονται για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης από ό,τι πριν, και οι δημοσιογράφοι συνήθως καλούνται να καλύψουν τις υποθέσεις πολλών χωρών.

Κατά την άποψή του, αυτό οδηγεί σε πνευματική τεμπελιά και στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, και αυτό επίσης έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του φαινομένου που περιγράφεται. Η γλώσσα διευκόλυνε επίσης τη διαστρέβλωση του τι συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας «λίγοι ξένοι δημοσιογράφοι μιλούν ουγγρικά, επομένως δεν μπορούν, για παράδειγμα, να μιλήσουν με απλούς ανθρώπους και δεν μπορούν να διαβάσουν τοπικές ειδήσεις», σχολίασε.

«Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ εύκολο να επικρίνει κανείς την Πολωνία και την Ουγγαρία χωρίς να αναφέρει πραγματικά επιχειρήματα. Με άλλα λόγια, αυτές οι αναφορές είναι μεροληπτικές», είπε ο Νόσκο.

Ανέφερε επίσης ως παράδειγμα ότι όταν εργαζόταν για την Open Society, ξένοι δημοσιογράφοι που επικοινώνησαν μαζί τους παραπέμπονταν τακτικά από μέλη του προσωπικού με δική τους οπτική γωνία σε συναδέλφους των οποίων οι πεποιθήσεις ήταν παρόμοιες με τις δικές τους. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ίδιος ο κ. Νόσκο προσέλαβε δημοσιογράφους για την προώθηση του υλικού των βραβευμένων think tanks.

Είναι γνωστό ότι, εκτός από την Ουγγαρία, η δεξιά, συντηρητική πολωνική κυβέρνηση δέχεται συνεχείς επιθέσεις από ΜΚΟ και από τις Βρυξέλλες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Πολωνίας και οργανώσεις που συνδέονται με τον Σόρος εκπροσωπούνται σε υψηλόβαθμους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Η Πολωνία και η Ουγγαρία έχουν αποτελέσει το επίκεντρο πολιτικών διώξεων τόσο από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι επικρίνουν τη μη προσήλωσή τους στην παγκοσμιοποιημένη ατζέντα (ανεξέλεγκτη μετανάστευση, επιθέσεις κατά του χριστιανισμού, προπαγάνδα LGTB, καταστροφή οικογενειών και αξιών κλπ).

Ο Τζορτζ Σόρος το κατέστησε πολύ σαφές όταν δημοσίευσε ένα άρθρο στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης «El País» με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και την Πολωνία» στις 20 Νοεμβρίου 2020, λέγοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να υποχωρήσει σε σχέση με την κανόνες για το σεβασμό του κράτους δικαίου και η συνέχειά του ως ανοιχτής κοινωνίας θα εξαρτηθεί από το πώς θα ανταποκριθεί στην πρόκληση του Ορμπάν και του Κατσίνσκι».

Τελικά, ο Γιαρόσουαφ Κατσίνσκι και ο Βίκτορ Ορμπάν είχαν δίκιο, δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας. Οι συντηρητικές αξίες και η κυριαρχία των εθνών δέχονται επίθεση και απειλούνται συνεχώς..

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ