Παγκοσμιοποίηση

Οι επιπτώσεις πιθανής εκλογής Μπάιντεν στις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως

Σχετικά με το 2020, η τιμή του πετρελαίου ήταν "δυσάρεστη", με τη ζήτηση να αποδυναμώνεται δραματικά από την πανδημία του κορονοϊού. Πάρα πολύ προσφορά, όχι αρκετή ζήτηση είχαν ως αποτέλεσμα η τιμή να μειώνεται.

Οι ΗΠΑ αγωνίζονται να διατηρήσουν την τιμή ψηλά, διατηρώντας την παγκόσμια προσφορά περιορισμένη.

Οι επερχόμενες εκλογές θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά όλα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει τις εκλογές, πράγμα πολύ πιθανό, θα μπορούσε να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία P5 + 1 με το Ιράν.

Εάν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στην πυρηνική συμφωνία, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως του Ιράν να διατίθενται στην αγορά με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των τιμών του

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα προσπαθούσαν να πιέσουν τον ΟΠΕΚ για περισσότερες περικοπές για να αποφευχθεί η αστάθεια των τιμών, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει.

Ο γερουσιαστής Bob Menendez (D-NJ) πρότεινε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να ακολουθήσει μια «σκληρότερη» πολιτική αναφορικά με το Ιράν, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει την επαναφορά του ιρανικού πετρελαίου στην αγορά.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο ότι θα προσφερθεί να επανέλθει στη συμφωνία εάν το Ιράν επιστρέψει στη συμμόρφωση.

Αυτό μπορεί να είναι μια προεκλογική υπόσχεση που θα πιεστεί να μην τηρήσει από τα εχθρικά προς το Ιράν μέλη του Κογκρέσου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ