Παγκοσμιοποίηση

Βρε καλώς τους! Το Μίσιγκαν ψηφίζει τσιπάρισμα σε ανθρώπους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Μίτσιγκαν έχει εκδώσει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για εμφύτευση μικροτσιπ σε ανθρώπους εθελοντικά με το πρόσχημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους. Ο νόμος για το μικροτσίπ θα επέτρεπε στους εργοδότες του Μίτσιγκαν να χρησιμοποιούν το μικροτσίπ των εργαζομένων τους με τη συγκατάθεσή τους. Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι οι αναμεταδότες RFID προκαλούν καρκίνο.

Το σχέδιο για τα μικροτσίπ υποστηρίζεται από την κρατική αντιπρόσωπο Bronna Kahle με το πρόσχημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων. Ο δηλωμένος στόχος του νομοσχεδίου είναι ότι δήθεν θα προστατεύσει τα δικαιώματα απορρήτου των εργαζομένων του Μίτσιγκαν και θα προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη για τους παρόχους εργασίας καθώς σχετίζεται με το μικροτσίπ - μια τεχνολογία αιχμής- που αυξάνει την αποδοτικότητα στο χώρο εργασίας.

«Με τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών και καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι σημαντικό οι πάροχοι εργασίας του Μίτσιγκαν να εξισορροπούν τα συμφέροντα της εταιρείας με τις προσδοκίες των ιδιωτών τους για ιδιωτικότητα.Το μικροτσίπ έχει αναπτυχθεί σε πολλές συνομιλίες καθώς οι εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα διερευνούν οικονομικά αποδοτικούς τρόπους για να αυξήσουν την αποδοτικότητα στο χώρο εργασίας. Ενώ αυτές οι μικροσκοπικές συσκευές βρίσκονται σε άνοδο, το ίδιο κάνουν και οι κλήσεις των εργαζομένων για προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.» δήλωσε η αντιπρόσωπος Bronna Kahle.

Οι ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων, που συνήθως αναφέρονται ως μικροτσίπ, αρχίζουν να εισχωρούν στην αγορά ως νέες τεχνολογικές συσκευές για να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των καθημερινών επιχειρηματικών πρακτικών. Τα τσιπάκια, περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, εμφυτεύονται στα χέρια των εργαζομένων και λειτουργούν ως αντικατάσταση της ταυτότητας, των καρτών, αλλά αφορούν και κωδικούς πρόσβασης για την εκκαθάριση ασφαλείας, ακόμη και πιστωτικές κάρτες.

«Παρά το γεγονός ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας δεν έχει φτάσει ακόμα στην πολιτεία μας, δεν θα εκπλαγώ αν γίνει μια τυπική επιχειρηματική πρακτική σε επίπεδο πολιτείας μέσα στα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Kahle. «Πρέπει να κάνουμε απολύτως κάθε δυνατό βήμα για να προχωρήσουμε μπροστά με αυτές τις συσκευές.»

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργοδότες του Μίτσιγκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μικροτσίπ, αλλά δεν θα μπορούσαν (προς το παρόν) να υποχρεώσουν τους εργαζομένους να εμφυτεύσουν τέτοιες συσκευές. Η Kahle είπε ότι το μέτρο επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της παροχής ευελιξίας στις επιχειρήσεις για αύξηση της αποτελεσματικότητας και περαιτέρω ανάπτυξη.

Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι οι αναμεταδότες RFID προκαλούν καρκίνο. Η έρευνα έχει δείξει ότι το 90% των Αμερικανών νιώθουν άβολα με τα μικροτσίπ κυρίως λόγω μελετών που αναφέρουν τη σύνδεση μεταξύ των αναμεταδοτών RFID και του καρκίνου σε πειραματόζωα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...