Παγκοσμιοποίηση

Στο στόχαστρο των Anonymous όσοι διαδίδουν σενάρια συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε πως μεγάλα δίκτυα όπως το YouTube μπλοκάρουν όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη για τον κορονοϊό, αλλά πλέον εντύπωση δημιουργεί πως οι “συνωμοσιολόγοι” μπήκαν στο στόχαστρο και των περίφημων Anonymous....

Οι Ανώνυμοι ακτιβιστές του Διαδικτύου αναλαμβάνουν δράση εναντίον όσους διαδίδουν σενάρια συνωμοσίας. Ένας από τους στόχους του είναι ο Attila Hildmann. Ο Attila Klaus-Peter Hildmann γεννημένος στις 22 Απριλίου 1981, είναι Γερμανός συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, που ειδικεύεται σε συνταγές vegan, αλλά και σε... θεωρίες συνωμοσίας. Το τηλεοπτικό του κανάλι, το οποίο άνοιξε στα τέλη Απριλίου, ακολουθείται από περισσότερους από 66.000 χρήστες, όπου διαδίδει όλο και πιο αμφιλεγόμενες απόψεις. Για παράδειγμα υποστηρίζει πως ο ιός υπάρχει έτσι ώστε ένα τσιπ να μπορεί να εμφυτευτεί σε άτομα όταν εμβολιαστούν . Ή ότι οι αναμνήσεις των ανθρώπων πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα cloud και στη συνέχεια να εμφυτεύονται σε ρομπότ ή κλώνους.

Η διαδικτυακή ομάδα Anonymous Germany έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές διαδικτυακές ενέργειες εναντίον του Hildmann. Έτσι, χάκαρε τον ιστότοπό του και διείσδυσε επίσης το κανάλι του στο Telegram. Οι ακτιβιστές του Διαδικτύου δήλωσαν πως φοβούνται μέσω ανθρώπων όπως ο Χίλντμαν "έναν συγκεκριμένο κίνδυνο για την κοινωνία". Γράφουν: «Έχουμε πάντα στο μυαλό τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς , στο Χάναου και στο Χάλλε , οι οποίες βασίζονταν επίσης σε περιφρονητικές ιδεολογίες και σενάρια συνωμοσίας. Οι Ανώνυμοι είναι της άποψης ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει πάντα να επικροτείται ».

Η στάση του σχετικά με όπλα, η δημόσια αναταραχή εναντίον των αντιφρονούντων και η έκκληση για ανατροπή της άλλοτε Δυτικής Γερμανίας ήταν επίσης πολύ αρνητικές.

Ο Χίλντμαν είχε γράψει : «Πηγαίνω στον αγώνα για την ελευθερία μας μόνο με ένα όπλο στο χέρι μου». Αλλού έγραψε: "Θα εξαλείψουμε το καθεστώς της Μέρκελ από την ιστορία μας". Επανέλαβε επίσης την αντισημιτική αφήγηση συνωμοσίας ότι ένας «σιωνιστής εχθρός» ήθελε να «καταστρέψει τη Γερμανία» και ισχυρίστηκε ότι η «γερμανική φυλή » πρέπει να εξαλειφθεί.

Στα τέλη Ιουνίου, οι Γερμανοί Anonymous δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο μια παραμορφωμένη φωνή απευθύνθηκε στον Χίλντμαν: "Κηρύξατε πόλεμο εναντίον των Ανώνυμων και πρέπει να ζήσετε με τις συνέπειες". Στη συνέχεια, ο Χίλντμαν χαρακτήρισε τους ακτιβιστές «ενοχλητικά αμειβόμενα παιδιά και μέρος της διαδικτυακής μισθοφόρου δύναμης της Antifa». Το ανώνυμο βίντεο είπε: "Δεν (...) δεν είμαστε Antifa, αλλά είμαστε ακόμα αντιφασιστικοί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ