Παγκοσμιοποίηση

Βίντεο-γροθιά στο στομάχι! "Απλά πες όχι" στο "νέο φυσιολογικό" 

Μερικές φορές ένα βίντεο μπορεί να μεταδώσει σημαντικές πολιτικές ιδέες πολύ καλά και γρήγορα. Αυτό συμβαίνει με το βίντεο δύο λεπτών "No New Normal" (μτφρ πες όχι στο νέο φυσιολογικό) στη σελίδα Essential People στο YouTube.

Ξεκινώντας, φαίνεται ότι το βίντεο, όπως και πολλά άλλα, προωθεί ότι οι άνθρωποι κάνουν κάθε είδους θυσίες, αλλάζοντας τη ζωή τους δραστικά και οδυνηρά, για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Στη συνέχεια, το βίντεο αλλάζει μορφή, επικρίνοντας σκληρά την καταστολή του κορονοϊού και το «νέο φυσιολογικό» των δυστοπικών περιορισμών στις ανθρώπινες δράσεις που υποστηρίζουν συχνά οι άνθρωποι στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, το βίντεο καταγγέλλει τον Μπιλ Γκέιτς που υπήρξε εξέχων υποστηρικτής της καταστολής και υποστηρικτής του «νέου φυσιολογικού».


Το βίντεο παρέχει επίσης μια στοιχειώδη οπτική επίδειξη της απάνθρωπης φύσης των μασκών και άλλων καλυμμάτων προσώπου που ορισμένες κυβερνήσεις και επιχειρήσεις υποχρεώνουν να φορούν οι πολίτες .

Το βίντεο δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, πριν την κορύφωση της πανδημίας και των συνεπειών της. Ωστόσο, δυστυχώς, το βίντεο εξακολουθεί να είναι τρομερά επίκαιρο και να ασχολείται με την τρέχουσα κατάσταση των έντονων περιορισμών στην Αμερική και τη συνεχιζόμενη δυσοίωνη συζήτηση για την υποβολή των ανθρώπων σε ένα καθεστώς που ορίζεται ως«νέο φυσιολογικό» για πάντα.

Γίνεται αναφορά για την εισαγωγή και την επέκταση των επιθέσεων κατά της ελευθερίας στο όνομα της καταπολέμησης του κορονοϊού, όπως προγράμματα παρακολούθησης που ονομάζονται «συμβόλαιο εντοπισμού» και εντολές ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι πολιτικοί εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι ένα σημαντικό μέρος των περιορισμών που έχουν θεσπιστεί στο όνομα της καταπολέμησης του κορονοϊού θα παραμείνουν. Επιπλέον, υπάρχει η επίμονη απειλή της έναρξης ενός νέου γύρου πλήρους καταστολής για την αντιμετώπιση ενός «δεύτερου κύματος» κορονοϊού, μιας άλλης ασθένειας ή κάποιου άλλου μελλοντικού συμβάντος «έκτακτης ανάγκης».

Οι στίχοι στο τραγούδι που παίζεται στο βίντεο λένε, "ξυπνήστε με όταν τελειώσει." 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...