Μνημόσυνο
Παγκοσμιοποίηση

Μνημόσυνο μπροστά στον Σταυρό για τους 6 ανθρακωρύχους στη Ρουμανία

Οι δυνάμεις ασφαλείας, με την υποστήριξη των ανθρακωρύχων από την κοιλάδα Jiu, παρενέβησαν, για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες στο Πανεπιστήμιο Piața εναντίον της προσωρινής κυβέρνησης του Ion Iliescu, η οποία ορκίστηκε τον Απρίλιο. Ήταν η τρίτη «μινεριάδα», όπως ονομάστηκε, και αυτή που προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων (6 νεκροί και 746 τραυματίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Τομέας πολιτιστικών και επικοινωνιακών μέσων της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου, αναφέρεται:

«Μνημόσυνο για τους ανθρακωρύχους, που έχασαν τη ζωή τους, από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 1990. Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ και μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Θυμάτων Μεταλλείων 1990-1991 στη Ρουμανία, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, κατά την τριακοστή επέτειο των εκδηλώσεων της 13-15 Ιουνίου 1990, θα τελεστεί μνημόσυνο για όλους εκείνους που πέθαναν κατά τη διάρκεια της εξόρυξης εκείνο το έτος. Το μνημόσυνο θα ψαλλεί στον Σταυρό μπροστά από το Εθνικό Θέατρο I.L. Caragiale του Βουκουρεστίου στις 16.00».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ