Παγκοσμιοποίηση

Τα Ηνωμένη Έθνη αλλάζουν τη γλώσσα! Τέρμα όροι όπως "άνδρας" & "γυναίκα"

Τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν ένα tweet που ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πολιτικά λανθασμένους όρους όπως «φίλος», «φίλη», «ο σύζυγος (άνδρας)» και «η σύζυγος (γυναίκα)» για να «βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο ίσου κόσμου».
«Αυτό που λες έχει σημασία. Βοηθήστε στη δημιουργία ενός πιο ίσου κόσμου χρησιμοποιώντας μια ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα, εάν δεν είστε σίγουροι για το φύλο κάποιου ή αναφέρεστε σε μια ομάδα », δηλώνει το tweet.

Στη συνέχεια παραθέτει έναν αριθμό όρων παράλληλα με την πολιτικά σωστή εναλλακτική τους. (βλέπε στο τέλος του άρθρου)

Αυτά περιλαμβάνουν την ανθρωπότητα, τον πρόεδρο, το Κογκρέσο, τον αστυνομικό, τον ιδιοκτήτη, τον φίλο / τη φίλη, το ανθρώπινο δυναμικό, το πατρικό όνομα, τον πυροσβέστη και τον σύζυγο / σύζυγο.

Γενικά όροι που υποδεικνύουν το φύλο απορρίπτονται!

Μια απρόσωπη παγκόσμια γραφειοκρατία λέει στους ανθρώπους τι λέξεις επιτρέπεται να βγαίνουν από το στόμα τους... Κι η οργουελική κοινωνία ολοένα και πλησιάζει..

«Σταματήστε να προσπαθείτε να ελέγξετε τη γλώσσα των ανθρώπων. Είναι ανατριχιαστικό και περιττό », ήταν μια από τις πάμπολλες αντιδράσεις χρηστών του twitter... Αλλά δυτυχώς εις ώτα μη ακουόντων! 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ