Παγκοσμιοποίηση

1 στους 5 Ευρωπαίους πιστεύει ότι μια μυστική εβραϊκή κλίκα κυβερνά τον κόσμο

Ένα μυστικό δίκτυο Εβραίων επηρεάζει τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις. Αυτή είναι η αίσθηση ανάμεσα στο ένα πέμπτο των 16.000 ερωτηθέντων σε έρευνα μεταξύ Ευρωπαίων από 16 χώρες. Ο ίδιος αριθμός συμφωνεί επίσης με τη δήλωση ότι "οι Εβραίοι εκμεταλλεύονται τη θυματοποίηση του Ολοκαυτώματος για τις δικές τους ανάγκες".

Η έρευνα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε μια διάσκεψη για τον αντισημιτισμό που διοργανώθηκε στο Παρίσι από την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση. Διεξήχθη τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, μεταξύ άλλων χωρών.

Άλλα ευρήματα:

* Ένα τέταρτο των ερωτηθέντων συμφώνησε με τη δήλωση ότι οι πολιτικές του Ισραήλ τους κάνουν να κατανοήσουν γιατί κάποιοι μισούν τους Εβραίους.

* Περισσότερο από το ένα τέταρτο συμφώνησε με τη δήλωση ότι "το Ισραήλ ασκεί νόμιμη αυτοάμυνα εναντίον των εχθρών του". Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων διαφώνησε και το 46% δεν εξέφρασε θέση.

* Περισσότερο από το ένα τρίτο συμφώνησε με τον ισχυρισμό ότι "Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι άνθρωποι από το έθνος μας υπέφεραν τόσο πολύ όσο οι Εβραίοι".

Σε καθεμία από τις χώρες που πήραν μέρος στην εν λόγω έρευνα, παρουσιάστηκε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ενηλίκων με 45 ερωτήσεις ή δηλώσεις σε προσωπικές συνεντεύξεις σχετικά με τους Εβραίους και το Ισραήλ, σύμφωνα με την League Action and Protection. Η έρευνα έχει περιθώριο σφάλματος 0,8%.

Ο αναθεωρητισμός του Ολοκαυτώματος και τα κλασικά αντισημιτικά στερεότυπα ήταν πιο συνηθισμένα στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ τα αντί-Ισραηλινά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των αντισημιτικών, ήταν πιο συνηθισμένα στη Δύση, σύμφωνα με τον ραβίνο Slomo Koves, πρόεδρο της Λέσχης Δράσης και Προστασίας. Η ομάδα που εδρεύει στη Βουδαπέστη είναι συνδεδεμένη με τον κύριο παρατηρητή της ουγγρικής εβραϊκής κοινότητας στον αντισημιτισμό.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ