Παγκοσμιοποίηση

Ινδουιστές προσεύχονται για την προστασία της Παναγίας

Περίπου 700 παιδιά που επέζησαν από τις σφαγές του 2008 στο Kandhamal της Ινδίας είναι σήμερα αντιμέτωπα με τις σχολικές εξετάσεις τους και ανεξάρτητα αν είναι Χριστιανόπουλα ή όχι προσεύχονται στην Παναγία!

Οι μάρτυρες του Kandhamal "θα ζουν μαζί μας για πάντα", πιστεύουν επιζώντες της αντι-χριστιανικής βίας που ξέσπασε πριν από 12 χρόνια στις 29 Αυγούστου 2008, στο ινδικό κρατίδιο Orissa.

Σήμερα Χριστιανοί και Ινδουιστές μαθητές πηγαίνουν μαζί και προσεύχονται στο ιερό που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πογκρόμ.

Συγκεκριμένα, Χριστιανοί και Ινδουιστές μαθητές από το Kandhamal βασίζονται στη διακονία της Παναγίας της Φιλανθρωπίας για την επιτυχία των σχολικών εξετάσεων. Μεταξύ αυτών, ο Subrata Pradhan, ένα αγόρι Ινδουιστής που ετοιμάζεται να δώσει τις εξετάσεις του για τη 10η τάξη. Κατοικεί στο Tobar Bishop's Hostel στη Ράικια, ένα από τα χωριά που είχαν πληγεί περισσότερο από τη βία κατά των Χριστιανών στην περιοχή Kandhamal του 2008 . Το παιδί είπε στο πρακτορείο AsiaNews : «Έχω μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στην Παναγία της Φιλανθρωπίας, που μεσολαβεί στον Υιό της Ιησού Χριστό».

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 19 Φεβρουαρίου και θα λήξουν στις 2 Μαρτίου. Για όλη την περίοδο πάνε στο ιερό, όπου βρίσκεται το σπήλαιο της Παναγίας. Ο χριστιανικός τόπος λατρείας είχε κατεδαφιστεί από τους ινδουιστές ριζοσπάστες στα πογκρόμ το 2004 από τον γκουρού Lakshmanananda και το 2008 από τους οπαδούς του Vishwa Hindu Parishad.

Η Smita Nayak, μαθήτρια του Γυμνασίου Θηλέων της Αγίας Αικατερίνης, προέρχεται από το Rudangia. “Το 2008”, λέει, “είδα πολλούς θανάτους. Τότε εγώ ήμουν στην τέταρτη τάξη. Όταν ξέσπασε η βία έφυγα στο δάσος με τους γονείς μου. Οι συγγενείς μου και αρκετοί φίλοι σκοτώθηκαν. "

Ο π. Bhanjakishore Nayak βίωσε την θρησκευτική βία. Ο ιερέας είπε: "Πολλοί Χριστιανοί και Ινδουιστές έρχονται με ένα αναμμένο κερί και επικαλούνται τη βοήθεια της Μαρίας. Αυτό είναι το σημάδι της δύναμης του Ιησού που έρχεται μέσω της Μητέρας του”. Ο Σουράντα προσθέτει: «Ακόμη κι αν είμαι Ινδουιστής, έχω την ελευθερία να παρευρεθώ σε θρησκευτικές υπηρεσίες ή όχι. Δεν είμαι αναγκασμένος. Είναι ένα θαύμα για μένα όταν προσεύχομαι στην Παναγία και οι προσευχές μου εισακούονται "

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ