Παγκοσμιοποίηση

Έχουν άδικο; Σιωπή για τις σφαγές των Χριστιανών, κραυγή για τα ζώα 

Πρώτα υπήρξε ο αποκεφαλισμός 11 Νιγηριανών Χριστιανών κατά την πρόσφατη γιορτή των Χριστουγέννων. Την επόμενη μέρα, μια καθολική γυναίκα αποκεφαλίστηκε στην νιγηριανή πολιτεία Μπόρνο με τις φίλες της, πέντε ημέρες πριν από το γάμο. Στη συνέχεια έγινε επιδρομή στο χωριό Gora-Gan στην νιγηριανή πολιτεία Kaduna, όπου τρομοκράτες πυροβόλησαν οποιονδήποτε με τον οποίον συναντήθηκαν στην πλατεία όπου συγκεντρώθηκε η ευαγγελική κοινότητα, σκοτώνοντας δύο νεαρές Χριστιανές. Υπήρξε επίσης ένας Χριστιανός φοιτητής που σκοτώθηκε από ισλαμιστές εξτρεμιστές που κατέγραψαν την εκτέλεση του. Στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε ο πάστορας Lawan Andimi, τοπικός επικεφαλής του Χριστιανικού Συνδέσμου της Νιγηρίας.

«Κάθε μέρα», λέει ο πατέρας Joseph Bature Fidelis, της επισκοπής του Maiduguri, «οι αδελφοί μας σφαγιάζονται στους δρόμους».

Το συνέδριο των Επισκόπων της Νιγηρίας χαρακτήρισε την περιοχή ως "πεδίο θανάτωσης", όπως αυτά που δημιούργησαν οι Ερυθροί Χμερ στην Καμπότζη για εξόντωση του πληθυσμού. Οι περισσότεροι από τους 4.300 Χριστιανούς που σκοτώθηκαν για την πίστη τους κατά το τελευταίο έτος προέρχονταν από τη Νιγηρία.

 

Η Nina Shea, εμπειρογνώμονας επί θεμάτων θρησκευτικής ελευθερίας, έγραψε πρόσφατα:

"Ένα συνεχιζόμενο ισλαμικό εξτρεμιστικό σχέδιο για εξόντωση των Χριστιανών στην υποσαχάρια Αφρική είναι ακόμη πιο βάναυσο και πιο επαχθές για την Εκκλησία απ ​​'ό, τι στη Μέση Ανατολή, τον τόπο όπου οι Χριστιανοί υπέστησαν την γενοκτονία του ISIS".

Δυστυχώς, η δολοφονία αυτών των Χριστιανών τον τελευταίο μήνα έχει αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Ένας αργός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. Είναι μια σφαγή χριστιανών, μαζικής κλίμακας και τρομακτικής βίας και ο κόσμος δεν την έχει παρατήρησει σχεδόν", έγραψε ο Γάλλος φιλόσοφος Bernard Henri Lévy.

Ενώ οι Χριστιανοί δολοφονούνταν στη Νιγηρία, τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας σε μια ιστορία ενός γουρουνιού που υποχρεώθηκε να κάνει bungee jumping σε ένα νέο θεματικό πάρκο στην Κίνα. Η ιστορία ανακυκλώθηκε στο BBC, το The Independent, τους New York Times, το Sky News, τη Deutsche Welle και πολλά άλλα mainstream media. Το κινέζικο γουρούνι πήρε περισσότερη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιονδήποτε από αυτούς τους δολοφονηθέντες Χριστιανούς στη Νιγηρία.

Η δολοφονία ενός γορίλα σε ένα ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, προκάλεσε περισσότερη συγκίνηση και κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον αποκεφαλισμό 21 Χριστιανών σε μια παραλία στη Λιβύη. Δίκτυα όπως τα ABC, CBS και NBC αφιέρωσαν έξι φορές περισσότερη κάλυψη στο θάνατο του γορίλλα από ό, τι στη μαζική εκτέλεση των Χριστιανών.

"Ο κόσμος προτιμά να ανησυχεί περισσότερο για τα αρκούδια-πάντα παρά για εμάς, που απειλούμαστε με εξαφάνιση στη χώρα όπου γεννηθήκαμε", δήλωσε ο Νικόδημος Νταούντ Σαράφ, ο ΣυρΟρθόδοξος Επίσκοπος Μοσούλης, καθώς και πρόσφυγας στο Erbil, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, όπου πολλοί από τους χριστιανούς κατέφυγαν λόγω της τζιχάντ.

Ο ΓάλλοΛιβανέζος συγγραφέας Amin Maalouf σημείωσε επίσης ότι "οι απειλές εναντίον των pandas προκαλούν περισσότερη συγκίνηση" από τις απειλές για τους Χριστιανούς.

Ο Επίσκοπος Sharaf έδωσε ένα άλλο παράδειγμα:

"Στην Αυστραλία φροντίζουν τους βατράχους.Ένας από τους Σύριους συμπολίτες μας, ο οποίος είναι οικοδόμος, αγόρασε γη, πήρε χρήματα από μια τράπεζα και ήθελε να χτίσει σπίτια και να τα πουλήσει.Τότε όταν ήθελε να πάρει ένα πιστοποιητικό για να χτίσει, στη μέση της γης, βρήκε μια τρύπα με οκτώ βατράχους σε αυτό.Η κυβέρνηση του Σίδνεϊ του είπε: «Δεν μπορείτε να οικοδομήσουμε σε αυτή τη γη» Είπε: «Αλλά έχω πάρει τα χρήματα από την τράπεζα και πρέπει να δουλέψω » και τον έσπρωξαν να χτίσει σε άλλη θέση, κάνοντάς τον να πληρώσει 1,4 εκατομμύρια δολάρια για να χτίσει ένα διαφορετικό μέρος γι 'αυτούς τους οκτώ βατράχους και παρόλα αυτά είμαστε οι τελευταίοι που μιλάνε τη γλώσσα του Ιησού. Κοιτάξτε μας ως βατράχους, θα το αποδεχτούμε - προστατεύστε μας μόνο για να μπορέσουμε να μείνουμε στη γη μας”.

Και τα παραδείγματα αλα κάρτ ενημέρωσης και ευαισθησίας συνεχίζονται..

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παγκόσμια αγανάκτηση για τους νόμους της Ρωσίας κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Αλλά τα ίδια δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τα ισλαμικά καθεστώτα που τιμωρούν τους ανθρώπους με θάνατο για τη μεταστροφή τους στον Χριστιανισμό ή χώρες όπου οι Χριστιανοί απειλούνται με θάνατο αν δεν μεταστραφούν στο Ισλάμ.

Ο Mauro Armanino, ιερέας της Εταιρείας Αφρικανικών Αποστολών στο Νίγηρα, ο οποίος περιγράφει μια κατάσταση ανοιχτής γενοκτονίας, γράφει:

"Οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τις χριστιανικές κοινότητες στη συνοριακή περιοχή με τη Μπουρκίνα Φάσο έχουν επιτύχει τον στόχο που έχουν θέσει: να αποκεφαλίσουν τις κοινότητες και στη συνέχεια να πέσουν θύματα του φόβου ...".

Αυτοί οι διωγμένοι Χριστιανοί αισθάνονται όλο και πιο μόνοι σε έναν κόσμο που τους βλέπει ως εισβολείς. Είναι σαν να προκαλούν αναστάτωση μέσα σε ένα κένο, ανάμεσα σε μια αμνησιακή και αδύναμη Δύση και σε ένα αυξανόμενο ριζοσπαστικό Ισλάμ. Φαίνεται πως δεν υπάρχει τρόπος να ωθηθεί ο δυτικός κόσμος για να καταλάβει αυτή την τραγωδία για την οποία κανείς δεν μιλάει και που θα μπορούσε να έχει θανατηφόρες συνέπειες για το μέλλον του πολιτισμού μας.

"Από κόπωση ή ντροπή ή και τα δύο, κλείνουμε τα μάτια μας", γράφει ο Franz-Olivier Giesbert.

"Μήπως η ζωή των Χριστιανών από την Ανατολή, την Αφρική ή την Ασία μετράει για ένα αμελητέο ποσό; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε όταν βλέπουμε τον τόπο που τα αγαπητά μας ΜΜΕ δίνουν στους φόνους και τις διακρίσεις που υποβάλλονται οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες στον πλανήτη: τίποτα ή σχεδόν τίποτα, με λίγες ευχάριστες εξαιρέσεις. Είναι υποκρισία μας που τροφοδοτεί τη σύγκρουση των πολιτισμών ».

Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στην υποκριτική μας αγανάκτηση για τη σκληρότητα που προκαλείται στους κινέζικους χοίρους

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ