Παγκοσμιοποίηση

Που ρίχνει ο Σόρος 1 δισεκατομμύριο δολάρια - Νέο δόλιο σχέδιο

Χοντρά λεφτά στην εκπαίδευση ρίχνει ο Τζορτζ Σόρος και αποκαλύπτει από το Νταβός σχέδιο για παγκόσμιο δίκτυο ιδρυμάτων!

Ο Σόρος δήλωσε ότι το έργο του θα είναι «ένα νέο και καινοτόμο εκπαιδευτικό δίκτυο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος» και ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός νέου παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων με στόχο την προώθηση των φιλελεύθερων αξιών και το όραμά του για μια ανοιχτή κοινωνία.

Σε αυτό που χαρακτήρισε ως το "σημαντικότερο και διαρκέστερο έργο της ζωής μου", ο Σόρος δήλωσε ότι είναι σημαντικό να χρηματοδοτηθούν ιδρύματα που θα βοηθήσουν να αντισταθούν οι νέοι από τον αυξανόμενο αυταρχισμό στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στον Donald Trump, αποκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ "ναρκισσιστή".

Ο Σόρος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι το νέο Πανεπιστημιακό Δίκτυο της “Ανοικτής Κοινωνίας” θα οικοδομήσει στο δικό του Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU), το οποίο δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού πριν από 30 χρόνια.

Η CEU αναγκάστηκε να μετακομίσει από την Ουγγαρία στη Βιέννη, αφού ο ηγέτης της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, το απομάκρυνε.

Ο Σόρος δήλωσε ότι το CEU δεν ήταν αρκετά ισχυρό από μόνο του για να γίνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα που απαιτεί ο κόσμος. "Αυτό απαιτεί ένα νέο είδος παγκόσμιου εκπαιδευτικού δικτύου."

Πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας να προχωρήσει σε ένα φιλόδοξο έργο που θα βασιστεί στο CEU και θα αναπτύξει ένα "νέο και καινοτόμο εκπαιδευτικό δίκτυο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος".

Ο Σόρος είπε: "Το OSUN θα είναι μοναδικό. Θα προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα για τη διδασκαλία και την έρευνα. Στην πρώτη φάση θα συνδεθεί πιο κοντά με ένα υπάρχον δίκτυο. Στη δεύτερη φάση, θα ανοίξουμε αυτό το δίκτυο σε άλλα ιδρύματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και είναι πρόθυμα και εξειδικευμένα να το κάνουν.

"Για να δείξουμε τη δέσμευσή μας στο OSUN, συνεισφέρουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο μόνοι μας. Θα χρειαστούμε συνεργατικά ιδρύματα και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουμε σε αυτήν την επιχείρηση ".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ