Παγκοσμιοποίηση

Φεμινίστρια: Μην κάνετε παιδιά για να σωθεί ο πλανήτης

Η φεμινίστρια συγγραφέας Verena Brunschweiger κάλεσε τους Γερμανούς να σταματήσουν να κάνουν μωρά για να σώσουν τον πλανήτη, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό γέννησης της χώρας είναι ήδη μόλις 1,4 παιδιά ανά γυναίκα.

Σε συνέντευξή της στο Neue Osnabrücker Zeitung, η Brunschweiger προειδοποιεί ότι «είμαστε στο χείλος της οικολογικής κατάρρευσης» και ότι η μόνη λύση είναι η «παραίτηση από την αναπαραγωγή του ατόμου».

Ισχυριζόμενη ότι αυτό το θέμα κρατιέται κρυμμένο στη Γερμανία, η Brunschweiger, ο οποίος δεν έχει παιδί, παρατήρησε: 

"Είναι ... πρωτίστως λόγω των ανθρώπων ότι έχουμε τόσο μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Είμαστε απλά πάρα πολλοί και δύσκολα κανείς θέλει να περιοριστεί. Αν ήμασταν λιγότεροι άνθρωποι και περιορίζαμε τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε να σώσουμε κάτι. "

Η Brunschweiger ισχυρίστηκε ότι αισθάνθηκε σαν να ήταν «στη Σαουδική Αραβία τον 14ο αιώνα» όταν προσπάθησε να φωνάξει το μήνυμά της, αλλά ότι είχε λάβει υποστήριξη από πολλές γυναίκες.

Η φεμινίστρια στρέφει το μήνυμά της προς τους Γερμανούς, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό γονικής γονιμότητας της χώρας είναι γύρω στα 1,4 παιδιά ανά γυναίκα, αρκετά κάτω από το αναγκαίο ποσοστό αντικατάστασης 2,1.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ