Μέση Ανατολή

Βηρυτός: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη Βηρυτό το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στο Λίβανο, χωρίς να δώσει ακριβή τοποθεσία.

Οι επιθέσεις ακολούθησαν προειδοποίηση εκκένωσης από το Ισραήλ νωρίτερα την Τετάρτη, με οδηγία στους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν άμεσα και να μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Λιτάνι.

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι έχουν φύγει, όπως δήλωσε ο ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι πολλοί άλλοι είχαν ήδη εκτοπιστεί από τον πόλεμο του 2024 μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

«Νομίζαμε ότι θα καταφέρναμε να μείνουμε εκτός αυτού του παιχνιδιού, αλλά μας τράβηξαν μέσα… Ποιος θα μας σώσει τώρα αν υπάρξει εισβολή;», είπε ο κάτοικος του Βηρυτού Μοχάμεντ Ντιμπ, ευχαριστώντας τον Θεό που δεν ήταν ανάμεσα στους εκτοπισμένους.

Ενώ το Ισραήλ έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν δεκάδες χωριά στον νότο, η εντολή της Τετάρτης ήταν η πιο εκτεταμένη μέχρι τώρα.

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει εκ νέου στρατεύματα από ορισμένες συνοριακές θέσεις λόγω των ισραηλινών εισβολών στον νότιο Λίβανο.

Ανέφερε επίσης ότι συνέλαβε 26 Λιβανέζους σε διάφορα σημεία που κατείχαν όπλα χωρίς άδεια, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν ήταν μέλη της Χεζμπολάχ. Το λιβανέζικο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα ψήφισε την απαγόρευση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...