Μέση Ανατολή

«Να μην εφησυχάσουν οι στρατιώτες» προειδοποιεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ Εγιάλ Ζαμίρ

Σε αυστηρό και προειδοποιητικό τόνο απευθύνθηκε προς τους στρατιώτες που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ, Εγιάλ Ζαμίρ, καλώντας τους να μην εφησυχάσουν, παρά την επικείμενη εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζαμίρ, σε δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, απηύθυνε έκκληση για επαγρύπνηση, τονίζοντας πως «ενώ όλο το Ισραήλ παρακολουθεί και γιορτάζει την απελευθέρωση των ομήρων, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο εχθρός είναι εδώ, ο εχθρός δεν εξαφανίστηκε».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η αποστολή του στρατού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις «δεν θα αναπαυθούν ωσότου επιστρέψει ο τελευταίος όμηρος, κηδευτεί ο τελευταίος πεσών και διασφαλιστεί η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έκανε λόγο για «ιστορικές ημέρες», υποστηρίζοντας ότι ήταν η στρατιωτική πίεση και κυρίως οι χερσαίες επιχειρήσεις που δημιούργησαν «τις απαραίτητες συνθήκες» για την αναμενόμενη επιστροφή των ομήρων και τη λήξη του πολέμου.

Κλείνοντας, ο Ζαμίρ τόνισε την ανάγκη η χώρα να διαχειριστεί τη μετάβαση στην κατάπαυση του πυρός με μετρημένο, επαγγελματικό και συντεταγμένο τρόπο, επισημαίνοντας πως η ασφάλεια των στρατιωτών παραμένει ύψιστη προτεραιότητα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ukranos-stratiotis
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ έπαθαν Ρώσοι στρατιώτες όταν διαπίστωσαν ότι δεν πολεμούσαν με Ουκρανούς αλλά με Βρετανούς στην Ζαπορίζια -Πώς τους είχαν παγιδεύσει

Βρετανοί μισθοφόροι άφηναν στο έδαφος μετάλλια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάτω από αυτά είχαν τοποθετήσει νάρκες...