Μέση Ανατολή

Ήχησαν σειρήνες στην Καμπούλ - «Υπό έλεγχο η κατάσταση», λένε οι Ταλιμπάν

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου στις 21:50 τοπική ώρα (20:20 ώρα Ελλάδος), προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, αν και οι Αρχές ανέφεραν αργότερα ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν δύο διαδοχικές εκρήξεις στο κέντρο της Καμπούλ, με δονήσεις αρκετά ισχυρές ώστε να ταρακουνήσουν τα κοντινά σπίτια.

Ορισμένοι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο, καθώς οι σειρήνες ηχούσαν σε διάφορα μέρη της πόλης.

Δημοσιογράφος του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua επιβεβαίωσε ότι οι κραδασμοί από τις εκρήξεις έγιναν αισθητοί μέσα στην κατοικία του.

Ο επίσημος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε ότι όντως συνέβη έκρηξη, αλλά κάλεσε το κοινό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Ακούστηκε ο ήχος έκρηξης στην Καμπούλ. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, όλα είναι καλά. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά», έγραψε στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ukranos-stratiotis
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ έπαθαν Ρώσοι στρατιώτες όταν διαπίστωσαν ότι δεν πολεμούσαν με Ουκρανούς αλλά με Βρετανούς στην Ζαπορίζια -Πώς τους είχαν παγιδεύσει

Βρετανοί μισθοφόροι άφηναν στο έδαφος μετάλλια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάτω από αυτά είχαν τοποθετήσει νάρκες...