Γάζα
Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Ζωντανοί 20 από τους 48 ομήρους – Ανταλλαγή με 2.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους

Την απελευθέρωση 20 περίπου ομήρων που βρίσκονται ακόμη εν ζωή προβλέπει η πρώτη φάση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ενώ ακόμη 28 περίπου εκτιμάται πως είναι νεκροί. 

Ως αντάλλαγμα θα αποφυλακιστούν περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι που κρατούνται επί σειρά δεκαετιών στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Reuters. Η ανταλλαγή αναμένεται εντός 72 ωρών από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (9/10).

Ποιοι είναι οι όμηροι

Όλοι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2023, ενώ ακόμη ένα άτομο αιχμαλωτίστηκε αργότερα.

Οι περισσότεροι από τους ομήρους είναι Ισραηλινοί πολίτες. Τρεις όμηροι έχουν καταγωγή από την Ταϊλάνδη, ένας από την Τανζανία και ένας από το Νεπάλ. Δύο από αυτούς που εκτιμάται ότι είναι νεκροί είναι διπλής υπηκοότητας, είτε από τις ΗΠΑ είτε από το Ισραήλ.

Οι περισσότεροι από όσους έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής αφέθηκαν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους κρατούμενους κατά τη διάρκεια δύο εκεχειριών, τον Νοέμβριο του 2023 και στις αρχές του 2025. Μέχρι στιγμής, από τις ισραηλινές δυνάμεις έχουν ανακτηθεί 59 σοροί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...