Τουρκία ΥΠΕΞ
Μέση Ανατολή

Τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει επίθεση σε Νετανιάχου για Γενοκτονία Αρμενίων

Η δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Μεταξύ άλλων καταηγορεί τον Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται -όπως αναφέρει- «για τον ρόλο του στη γενοκτονία που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού», για προσπάθεια συγκάλυψης των δικών του εγκλημάτων.

Αναλυτικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει τα εξής:

«Η δήλωση του Νετανιάχου σχετικά με τα γεγονότα του 1915 αποτελεί μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των οδυνηρών γεγονότων του παρελθόντος για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για τον ρόλο του στη γενοκτονία που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ