Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Στο Κατάρ θα γίνουν οι καινούργιες συνομιλίες Ισραήλ - Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Ισραηλινοί διαπραγματευτές κατευθύνονται στο Κατάρ για έμμεσες συνομιλίες με τη Χαμάς με στόχο μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, Kan.

"Η διαπραγματευτική ομάδα αναχώρησε για τη Ντόχα για συνομιλίες σχετικά με τα εναπομείναντα σημεία διαφωνίας με τη Χαμάς", ανέφερε ο Kan στην ιστοσελίδα του.

Νωρίτερα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ παρά τις "απαράδεκτες", όπως τις χαρακτήρισε, αλλαγές που ήθελε να κάνει η Χαμάς στο σχέδιο που παρουσίασαν μεσολαβητές από το Κατάρ, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Χαμάς δήλωσε ότι έδωσε "θετική απάντηση" στην πρόταση για εκεχειρία 60 ημερών και ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς ζήτησε τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εγγύησης ότι οι εχθροπραξίες δεν θα επαναληφθούν εάν οι συνομιλίες για μόνιμη εκεχειρία αποτύχουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

su25-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφικό εναέριο ατύχημα πάνω από την Ουκρανία! Ρωσικό Su-25 «κατέρριψε» κατά λάθος άλλο ρωσικό Su-25 που πετούσε δίπλα του -Δείτε το βίντεο

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη εχθές πάνω από το Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ρωσικού επιθετικού...